Etichete

, , ,


Cel puțin, asta îmi place să cred. Că nu suntem proști. Deși unii vor să ridice prostia la cele mai înalte culmi ale ignoranței!

V-ați dat seama, desigur, iar am comis imprudența de a mă uita la ”acel”post tv.

Crainicul cu vocea sugrumată de emoție, lăcrimând de atâta empatie, recită pomelnicul știrilor.

Vine altul, fluturând glorios ”docomentele” despre restricțiile ce vor veni peste noi, dar uită să ni le prezinte. Chiar acum. În următoarele minute!

De dragul celor care se prind mai greu, un trio înghesuit într-o vană mimează dușul îmbrăcat, pentru maximă economie fără apă, curent și săpun. Sau cu apă și săpun, dar la fel de îmbrăcați, ca să spele și hainele!

Și tot așa, cu breaking news, meniul cu gândaci, frigul care va veni, facturile uriașe care ne vor lăsa fără locuințe…Trece seara, se schimbă prezentatorii, pomelnicul decurge conform programului…vom afla, dacă nu azi, mâine. Unde atâta grabă?

Invitații de serviciu intervin, fiecare după posibilități, cu țipete isterice, mai calm, ori deloc, că timpul a expirat. Dacă fluieră în biserică…se pierde semnalul, se mai întâmplă!

Am remarcat însă și ceva de admirat la acel post tv. Spre deosebire de alte locuri unde li se cere prezentatorilor să fie trași ca prin inel, tunși la fel, top modele coafate identic…aici avem cele mai reprezentative figuri, de la simplul cetățean până la domnul cu cravată, chiar bine hrăniți, deși fac mișcare, sunt așa cum îi putem întâlni oriunde pe meleagurile patriei. Se întâmplă ca doar microfonul din mână să facă diferența! Să-i lăsăm acum!

Dovadă că nu suntem proști, chiar dacă om fi noi săraci, vorba simpaticului prezentator Sergiu Vitalian Vaida, am avut norocul să-l urmăresc pe TVR 3 pe mult apreciatul Cătălin Ştefănescu. Orice emisiune realizată de Cătălin Ştefănescu ”garantat 100%” este ceva memorabil! Duminică aceasta, invitata care i-a oferit în exclusivitate un interviu a fost nu mai puțin renumita pianista de jazz, japoneza Hiromi Uehara.

A fost o plăcere să-i urmăresc! Au dialogat în limba engleză, cu naturalețea și cursivitatea ce le lipsesc unora până și în limba lor maternă!

Om fi noi săraci, dar…