Etichete

, , ,


Au trecut doar câteva zile de când am scris ce bine e dacă transmiți lunar autocitirea la distribuitorul de energie electrică. Plătești cât ai consumat, chiar dacă nu prea ți-e clar cât costă kilowatul!

Și uite că, s-a și spart vraja! Mult trâmbițatele facturi uriașe întârzie să apară, dar nu vine nici mult lăudata mea factură!

Am trimis indexul la început de septembrie, conform mesajului. Am primit factura doar până pe 31 august, cum era de așteptat, consum estimat. După ce plătisem factura ”de îndată” cum a apărut, acum văd că pe factura electronică scrie că e scadentă pe 1 octombrie!

În a doua parte a lunii septembrie urma să se facă regularizarea, adică să fie citit contorul de angajații lor. O fi fost, nu știu. Contorul e în casa scărilor.

Se pare că bâjbâiala guvernanților i-a băgat în ceață și pe distribuitori. E firesc să nu vrea să piardă niciun sfanț din câștigul scontat, cu toată plafonarea promisă, doar că aș vrea și eu să plătesc lunar consumul, așa cum ne-a fost înțelegerea.

Guvernanții se încurcă în promisiuni, distribuitorul pândește cheia de calcul, iar consumatorii visează urât cu gândul la factura care va veni!

Când? Nu se știe!