Etichete

, ,


Luni seara, pe o vreme neprietenoasă. cei de la Brantner au ridicat gunoiul de la punctul de colectare ”plurifamilială”. Impresionanta desfășurare de forțe, munca susținută a lucrătorilor ne-a umplut sufletele de bucurie.

A doua zi înainte de masă, a mai trecut o mașină cu doi lucrători, care au ridicat și sacii apăruți peste noapte.

Numai că a treia zi, n-a mai ținut minunea! Ce au adunat noaptea, a reapărut ziua!

Dacă într-o săptămână mormanul de gunoi n-a reușit să acopere cu totul ghena, n-avea cum să se refacă într-o zi! Și totuși! La o examinare mai atentă, putem constata că niște minți iluminate au ghicit că tomberoanele trebuie închise și înșiruite în ghenă!

Nu știu cine are curajul să intre acolo pe întuneric: oricum și ziua e o misiune imposibilă să ridice capacul tomberoanelor de fier! Cert este că unii dintre concetățenii mei au exersat aruncarea ciocanului, scuzați, sacului, umplând intervalul dintre containere și continuând ridicarea muntelui pe lângă ghenă!

Luxația de logică a pus stăpânire pe localnicii divizați după convingeri politice, etnice și mai nou …igienice. Luptele se dau pe paginile de socializare. Toată lumea dă vina pe primar. Pe consilierii săi pe care nu i-a prea văzut nimeni.

Unii își cer înapoi taxele de salubrizare, calculate pe zilele în care nu a fost ridicat gunoiul, alții continuă să arunce pe lângă tomberoane gunoiul menajer, nu a lipsit nici protestatarul care a depus doi saci de gunoi la ușa primăriei. Un consilier local, după cum afirmă cei care l-ar fi văzut la televizor.

Comentariile răutăcioase ale unora care se cred întruchiparea perfecțiunii anunță că pe noi civilizația ne cam ocolește. Și de unde nu-i…