Etichete

, , ,


Jumătate în finlandeză și jumătate în viatnameză. Fonetic scris și tradus pe silabe, Schengen înseamnă ”este gelos”! Asta o fi motivul, pe lângă explicațiile politice, pentru care am rămas pe dinafară. Pentru a câta oară? Cum de unde? Din spațiul Schengen, care – zic unii ca să ne consoleze- se cam clatină.

Am putea veni cu întrebări, cu argumente…

Asta e! Suntem ruda săracă a Europei. Bună de pus la treabă, la munca de jos.

Cățelul care latră după ce a trecut caravana. Continuați!

Da, sunt supărată. Deși nu a fost o surpriză, am tot auzit de acel veto! Totuși…

La începutul anului ne-au lăudat cât de exemplar îi primim pe refugiați. Au trecut granițele noastre, dar majoritatea lor au mers mai departe. Acum e vina noastră că i-am lăsat să meargă!

Când doi se ceartă, al treilea dă…veto!

În loc să ne batem în piept care e majoritar, care e minoritar, pe pământul ăsta care e pământul natal și pentru unii, și pentru alții. Când ne vom trezi oare: Dezbină și domnește! Nu învățăm nimic, nimic nu se prinde de noi!

Să fii binecuvântat cu o asemenea țară frumoasă, încă bogată, din care vom pleca pe rând, cu mâinile goale, oricâtă avere am aduna!

Cât de încuiat trebuie să fii ca să nu realizezi că răcnind lozincile xenofobe, dezgropând faptele unora care sunt praf și pulbere demult, fapte de care nu putem fi învinovățiți …nu ajungi nicăieri!

Pierdere de vreme! Să ne irosim puterile și să ne căciulim apoi frustrați și neputincioși pe la boierii momentului!

Eri, nu politiza!

Încă una, doar. Am văzut un nene la Budapesta, în cimitirul eroilor români, a depus un buchet de flori la monumentul central, însoțit de un purtător de tricolor și unul care filma, declamând și lăudându-se cât curaj are făcând asta. Apoi a cântat Treceți batalioane române Carpații, și alte fragmente despre Transilvania mireasă, căreia îi aduce pețitori, el fiind dincoace de Carpați…Cu așa gândire și logică de fier, parcă nu mă mai miră că ”Este Gelos” ne-a zis ”pas!”