Etichete

, , ,


Era și timpul. Sunt ceva ani de când n-am mai fost aleasă drept moștenitoare sau norocoasa care se alege cu o grămadă de bani!

La începuturile scrisorilor electronice mai primeam scrisori dintr-o țară din centrul Africii. Expeditorii mă anunțau că bietul domn X, extrem de bogat, având un cont gras la bancă, tocmai și-a găsit sfârșitul într-un grav accident aviatic. Neavând moștenitori, agentul ar scoate banii din cont cu ajutorul meu, contra unei mici atenții….Scrisoarea amintea de cifre amețitoare, detaliile urmau să vină după ce le dădeam câteva date de identificare, un cont și mai știu și eu ce.

În pandemie s-au înmulțit escrocii care se dădeau artiști cunoscuți și de pe conturi false pe paginile de socializare solicitau diferite sume de bani, invocând cele mai năstrușnice motive! (Am scris pe blog despre ele)

Și a venit ziua cea mare!

O postare de pe grupul pe care-l administrez, a primit un like urmat de un comentariu din categoria ”nuca-n perete!”

Dacă pe vremuri dincolo de adresa de email putea să fie oricine, acum cu imaginea mea alăturată numelui, mi se pare chiar jenant să fiu considerată recent coborâtă de pe peretar! (în traducere născută azi).

Cea care îmi scrie, Marina Gomez după numele de pe site și Gomez marinna (sic) în scrisoare, cu niște funduri de borcan cocoțate pe nas, se poate lăuda cu cea mai aberantă compunere! Cu nume spaniol, născută în Elveția, locuind în Franța…boală gravă, afacere în Franța…și niște bani de dat unei persoane de încredere! Și o adresă de gmail, cu a treia variantă de ”marina”!

Nu mi-aș fi pierdut timpul cu așa ceva, dar vă redau comentariul, pentru a preveni persoanele care ar putea da curs unor asemenea solicitări. Au fost destule cazuri în care niște venerabile visătoare și-au golit conturile bancare în speranța că acușica sosește prințul visurilor par avion! Doar să i-mai trimită niște bani că tocmai i s-a întâmplat un necaz neprevăzut, dar odată ajuns în țară îi va restitui înzecit…

(E îngrozitor textul, fără noimă, nici măcar faptul că e tradus din cine știe ce limbă nu-i poate servi drept scuză! )

”salut scuze pentru aceasta comunicare. Tocmai m-am uitat la profilul tau si am crezut ca esti exact ceea ce aveam nevoie.Pe scurt, ma numesc Gomez marinna, sunt din Elvetia si locuiesc in Franta. Am o boală gravă care condamnă moartea, este cancerul la inimă și am 150.000 de euro pe care aș vrea să-i dau unei persoane de încredere și cinstite ca să-l folosească corect. Am o afacere de import de calculatoare in Franta si acum 6 ani am pierdut un barbat care m-a surprins si care nu s-a putut casatori inainte de a se naste copiii. Aș câștiga cu plăcere înainte de moarte o sumă pe care zilele mele o consideră insuficientă pentru această boală pe care încă nu o vindecasem, dar sedativele franceze nu ar vrea să știe dacă poți beneficia de Don. Aici este Gmail meu pentru că mă conectez adesea la Messanger mariannegomez805@gmail.com”

PS: Ați primit și voi asemenea scrisori?