În urmă cu câțiva ani scriam despre cazul unui clujean închis pentru 80 de dolari, într-un penitenciar din Shanghai. Anul trecut în martie a fost eliberat, după 8 ani, iar aseară o emisiune de pe postul național Tv mi -a atras atenția. Era vorba despre Marius Balo, clujeanul care a făcut un pelerinaj, parcurgând 2922 de km în țară, un km pentru fiecare zi de detenție petrecută în China.

”Astăzi, 27 martie 2023, se împlinește exact un an de zile de când am fost eliberat din penitenciarul comunist din Shanghai.

A fost cel mai frumos an din viața mea! Nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru libertate, pentru fiecare felie de pâine (la care am visat opt ani pentru că nu o aveam) și pentru fiecare rază de soare (pe care nu mi-a fost îngăduit să îl văd în primii 2 ani, 3 luni și 7 zile).

-am hotărât să pornesc într-un Pelerinaj prin țară și să parcurg pe jos 2922 de km, numărul zilelor pe care le-am petrecut întemnițat pe nedrept în raiul comunist chinezesc și să aduc astfel un omagiu eroilor neamului nostru care au pierit în temnițele comuniste de la noi.

-Am pornit așadar la drum pe 29 iunie din Cluj-Napoca 2022 și m-am întors din nou la Cluj pe 1 decembrie.

-Am înconjurat toată România. Am călătorit 6 zile în fiecare săptămână, aproximativ 30 de km pe zi. Duminica mă odihneam. După 2000 de km astfel parcurși a început să mă deranjeze genunchiul stâng. Ajuns la Deva, am rămas acolo o lună de zile până când genunchiul și-a revenit și am putut să pornesc din nou la drum.

-Această întreagă epopee a fost documentată de postul național de televiziune ”-explică Marius Balo pe pagina sa de socializare.

(alte spicuiri, mâine)