Etichete

, , ,


Încă din titlu aflăm că pensionarii vor primi noi pachete de ajutoare.

Ajutoarele pregătite de guvern, vin din partea statului român. Vin ajutoarele vin, ceva mai încet, căci Guvernul deocamdată:

”… lucrează la realizarea unui nou program destinat pensionarilor cu venituri precare, care ar urma să primească mâncare adusă la domiciliu, dar și vizite medicale realizate acasă.”

Și de aici începe gargara, presărată cu reclame.

”Oficialii guvernului spun că pensionarii cu acest fel de venit, (am văzut mai sus, venituri precare), respectiv cei cu venituri lunare reduse, vor primii (sic!), în caz de nevoie, și asistență sanitară, medic asistent la domiciliu și le vor fi livrate pachete de catering aduse la domiciliu de către un curier.” (minunat șirag de pleonasm).

Cine poate beneficia de aceste ajutoare (se întreabă autoarea, fără semnul ortografic, că nu se mai poartă).

Beneficiari vor fi ”vârstnicii” cu venituri sub 1700 de lei, care n-au ajuns încă la venerabila vârstă de 60 de ani.

Ei ”ar putea pune mâna (clișeu) pe aceste pachete cu ajutoare.”

Noi aici avem și propusă o limită de vârstă, respectiv 60 de ani. Și din acest punct de vedere, bugetul care este alocat în programul operațional „Incluziune și demnitate socială” este în jur de aproximativ 150 de milioane de euro”. 

Ați înțeles, da?

Observați că domnul ministru se exprimă destul de alambicat, de aceea autoarea ar trebui să ne traducă mesajul în cuvinte simple pe înțelesul pensionarilor nevoiași.

Cer prea mult, știu. ”Potrivit declarațiilor realizate de ministrul Marcel Boloș, pachetul ar putea ajuta cât mai multe persoane vârstnice și poate asigura îngrijirea acestora la domiciliu.”

Rețineți că:

„E un tip de servicii sociale în premieră pentru România și pentru persoanele vârstnice și ne gândim chiar să alocăm resursele inclusiv pentru condițiile de locuire, (…) mai ales că urmează din nou o iarnă care va fi destul de dificilă.”  

Semnează o tânără speranță, lăudată, încurajată, s-o lăsăm deocamdată așa.