Etichete

, , , , , , ,


Dacă e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, cumplit de greu e să scrii o …știre! Deschid telefonul. Texte împănate cu reclame, frânturi de titluri. Imagini cu figuri vesele anunță o tragedie și invers.

Observ că doar cine nu vrea nu devine influencer, creator digital sau jurnalist online. Din păcate numărul lor crește pe zi ce trece. Nu și calitatea textelor. Geme biata limba română, schingiută în fraze lungi, lipsite de logică.

Dreptul la exprimare…

Totuși, bine ar fi dacă unii s-ar putea abține!

De pildă autoarea unei știri banale: în luna mai pensiile vor fi livrate după programul obișnuit. Ca să aflăm minunea, jurnalista bate câmpii, o ia pe arătură, se vede treaba: lucrează la normă!

4 mai 2023.

Autoarea anunță modificarea datei la care intră ( pe ușă?) pensiile românilor. Dă un anunț pentru 5 milioane de seniori ”privind banii pentru luna mai”. Folosește cu predilecție ”dat fiind faptul” și anunță schimbarea datei față de aprilie când ”a fost sărbătorit Paștele”, dar să nu-și facă griji seniorii, în luna mai se va reveni la ”programul anterior, de dinaintea lunii aprilie. ”

Și ne povestește cum a fost luna trecută, când prin grija părintească a ministrului Muncii, seniorii au primit pensiile mai devreme…

Apoi revine la zbuciumata întrebare: Când vine și când intră pensia în luna mai , am citat exact. Bate câmpii despre numărul pensionarilor, despre pensia medie și data la care livrează poștașul ….Imaginați-vă, ”pensiile vor fi virate pe cardurile pensionarilor” pe data de 12, dar nu mai târziu de 13 mai.

Pensia pentru luna aprilie va fi virată pe card în jurul datei de 12 mai.

O ia pe arătură cu spinoasa întrebare Cum se recalculează pensia ( așa, fără semn de întrebare)

”românii pot solicita acest lucru printr-o…cerere cu actele necesare.”Cine ar fi crezut?

Ultimul paragraf despre calcularea punctului de pensie…mai bine nu!

Și mâine e o zi. Sper!