Etichete

, , , , ,


ioana petrescuNu au trecut nici două zile de la conferinţa de presă în care premierul şi ministrul Muncii au anunţat vestea ce îi va înveseli pe pensionarii din România şi deja se strâng nori negri peste sat!
Până la sfârşitul lunii martie peste 200.000 de pensionari vor primi în medie cu 63 de lei mai mult la pensie!
„Prin recalculare se şterg discrepanţele care au creat frustrare şi umilinţe”. Ştiind cât suntem de săraci şi împotmoliţi în criza din care nu mai putem ieşi, premierul s-a grăbit să ne liniştească. Mângâindu-ne duios pe creştetul capului, cu un zâmbet de tătuc iubitor ne-a asigurat că banii sunt în buget, să nu-şi facă nimeni griji!
Eu cel puţin m-am liniştit! Dacă premierul spune că banii sunt în buget, acolo trebuie să fie, că doar ştie ce vorbeşte! Mă aşezasem liniştită pe lauri, o, ce ves-te mi-nu-naaaa-tă! Cresc pensiile, se scumpeşte gazul, certificatele verzi poate nu urcă preţul energiei electrice, ce mai…viaţa e roză!
Şi în plină euforie, ghici ce?
Ioana Petrescu, noul ministru de Finanţe, în pantofi de copii în ale politichiei, iese în faţă şi ce spune? Că plata pensiilor şi a salariilor pentru bugetari ar fi în pericol dacă acciza suplimentară de 7 eurocenţi nu va fi aplicată de la 1 aprilie! „Da. Sunt 2 miliarde, gândiţi-vă! Ar fi fost 2,670 miliarde, acum sunt 2 miliarde. Evident că exista un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt cheltuieli – nu ştiu dacă le-aş numi fixe, dar de genul de care descrieţi dumneavoastră: pensii, salarii. Care, vrând-nevrând, trebuie acoperite. Nu vorbim de lucruri care se taie foarte uşor. Restul de 25% se mai poate, dar vorbim aici de 2 miliarde şi asta e o sumă considerabilă. Era absolut necesar de introdus această taxă”, a precizat ministrul citat de Gândul.
În traducere asta ar însemna că accizele pe carburanţi nu vor fi folosite pentru autostrăzi,aşa cum s-a trâmbiţat, iar banii pentru pensii nu prea sunt în buget, în ciuda celor afirmate de premier încă în toamna anului trecut!