Etichete

,


20120117_4634805704f15421edf05cAr fi trebuit să am zi scurtă, dar înainte de a-mi închide „calcul”, mi-am adus aminte de medicamente! Am avut norocul de a nu păţi mai rău, în ianuarie, decât să ajung un container pentru pilule mici, rotunde sau ascuţite, albe sau roze…ce se eliberează, desigur, numai pe bază de prescripţie medicală, mai pe româneşte spus, numai cu reţete! Ştiţi povestea: programare la medicul de familie, reţetă electronică în două exemplare scoase pe imprimantă, semnate şi ştampilate, dacă nu uită să pună pe ambele reţete, mai faci un drum la cabinet şi te bucuri că ţi-ai mai prelungit cu 30 de zile existenţa, cel puţin în privinţa pilulelor.

În ianuarie am venit cu reţeta de la spital, boierie, nu trebuia decât să le scoatem de la cea mai apropiată farmacie. În februarie, programarea la medicul de familie se decalase deja cu 2 zile, crescând apoi lună de lună, de la 9 a lunii am ajuns după 6 luni să am programare pe 22 iulie! Pilulele acelea ar trebui să trateze ceva afecţiuni cronice, tratament ce nu e bine să fie întrerupt, ce trebuie respectat şi urmat bla-bla! Imaginaţi-vă afecţiunea de pe lumea asta care nu s-ar supăra fiind neglijată în aşa hal! Şi cui să mă plâng? La mina de sare?

Am mai scris despre tâmpenia asta de a lăsa omul fără medicamente din cauza unui soft aiurea ce nu permite prescripţia medicamentelor decât la 30 de zile distanţă de la ultima reţetă…

Gata! M-am enervat! Nu mai pooooot!

………………………..

Azi, căutând printre ciorne, am revăzut acest ciot ce m-a scos din sărite luna trecută. Tocmai bine, ca să mai adaug că-n luna aceasta mi-am terminat medicamentele ieri, 11 august, iar programarea pentru reţetă o am pe data de …sigur nu aţi ghici! Pe 25 august! Din 12 până pe 25 nu sunt decât 13 zile plus doza de dimineaţă din a 14-a zi lipsă! O nimica toată!

Cum naiba nu vede niciun responsabil din Ministerul Sănătăţii ce se întâmplă la firul ierbii? Sau tocmai asta e metoda de a da o mână de ajutor selecţiei naturale?