ruhas-furdes.jpgDupă perioada de graţie, pe motiv că nu era vremea favorabilă, de ieri s-a reluat intrarea cu taxă pe teritoriul Complexului de Agrement şi Sport, cunoscutul Weekend al tîrgumureşenilor. Deşi e la mintea cocoşului, unii nu înţeleg că la ştrand se poartă costum de baie!

La weekendul admirat până mai ieri  prin filmările realizate cu drone, de miercuri s-a dat startul adevăratului sezon estival. Funcţionează şi Radio Vacanţa cu al său moderator Miska, responsabil cu buna dispoziţie şi cu decenţa vizitatorilor complexului de agrement.

Nu ştiu dacă purta un costum de baie, sau era îmbrăcat casual, căci asta nu reiese din filmare, însă vocea lui hotărâtă era inconfundabilă .Împărţea în stânga şi-n dreapta celor care nu aveau chiloţi de baie, sentinţele de părăsire a complexului!

Explicaţia alăturată imaginilor şi filmărilor de pe pagina de socializare spunea că moderatorul s-ar fi plictisit să vadă atâţia tineri care se îmbăiau purtând chiloţii murdari din dotare, sau chiar intrând cu hainele pe ei în bazinul cu apă.

Presupun că toţi ceilalţi tîrgumureşeni sau turişti, care au plătit taxa de intrare, au avut costum de baie şi au respectat bunele maniere, din moment ce atât în imagini cât şi în filmări se văd mai ales reprezentanţii unei anumite etnii.

Cel cu chiloţii ce au prins şi vremuri mai bine, murdari acum de parcă ar fi venit cu ei direct de la tomberon, nu ştim detalii. Un şemecher mai blonduţ a afirmat cu nonşalanţă că asta e trendul acum, se poartă chiloţi la ştrand.

Ceilalţi cu un junior după ei, purtând chiloţi negri cu bentiţe alb-gri, nu înţelegeau de ce ar trebui să părăsească weekendul în cel mai scurt timp posibil, dar l-au lăsat pe Miska să creadă că se vor pregăti de plecare în cinci minute şi dacă vor primi înapoi banii plătiţi ca taxa de intrare, vor pleca  acasă.

Piranda în schimb, în bazinul pentru copii acoperindu-şi formele rubensiene cu eşerfa de mătase, nu a stat de vorbă cu Miska, arătându-i spatele. Bănuiesc că a avut şi ea de ales,  precum toţi ceillaţi atenţionaţi de Miska: să-şi pună costumul de baie or să meargă acasă!

E şi aceasta o metodă de reeducare. Îl cam costă pe Miska, mai ales dacă e adevărat ce spun gurile rele, că el le-ar restitui banii daţi pe bilete celor care sunt daţi afară de la Weekend!

(publicat în PUNCTUL)

PS.Celor care nu cunosc, Weekendul este Complexul de Agrement şi Sport din Tîrgu Mureş,

17930_437880416279745_972378991_n178916_3576684413418_998970290_n