images.jpgAm mai primit de a lungul anilor mesaje care mă felicitau anunțându-mă cât de norocoasă sunt, câștigând sume exorbitante de bani, dar cel din seara asta m- a dat gata! De mult n-am mai râs atât de sănătos!

Am câștigat 600 de mii de dolari americani, fără să mișc un deget măcar. N-am făcut nimic!  Jur.

Și totuși primesc emailul de la Loteria Australia Lotto Inc.  care a lansat ieri ”loterie premiu câștigătoare”. E-mailul meu a fost selectat absolut ”electronic și automat” din ”91 milion de adrese” din America Latină, Australia, SUA, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Oceania. O traducere grosolană din engleză din care cu greu deslușești mai mult decât cifrele boldite,  după ce m-a amețit că premiul de fapt e de opt ori mai mare dar îl împărțim între noi, cei opt norocoși, etc, etc, mă anunță să mă țin tare că vine partea mai ”șocantă”

Cineva ”a citit” numărul meu de referință din 30 de cifre (! ) și a revendicat premiul în locul meu, spunând că…citez: ”ești mort”. Băcanu Adriana Florina din București pretinde că e ”următoarea ta-de rude, de aceea ne contactăm încă o dată , dacă nu ești mort ca acest om a pretins mod fals, voi sfătui să răspundeți acest e-mail cât mai curând posibil!” (hu, am supraviețuit!)

Și după asta urmează desigur cerințele: nume, adresă, număr de telefon…și termen de revendicarea premiilor la adresa de email atașată: 30 de zile.

De departe cel mai ingenios ”câștig” de până acum. Cum să nu sari ca ars strigând ”Nu, nu sunt mort”…Eu am râs, dar când te gândești câți ”pun botul” și trimit și un avans la nevoie, orbiți de un asemnea câștig!