Etichete

, , , ,


23634650_1732482690097500_1639153170_n.jpgAstfel se intitulează un articolaș dintr-un ziar îngălbenit sub greutatea anilor ce au trecut peste el, deși părea de neatins în cutia mea cu de toate. Să vedem ce dezminte poliția în 13 iulie 1994, adică în urmă cu 23 de ani”

La cinci ani după evenimentele din decembrie (nu zic ”deranj” din respect pentru cei care și-au pierdut persoane dragi), poliția se ocupă de activități extrem de importante, asemănătoare cu cele de dinainte de 89 decembrie. De parcă nimic nu s-ar fi schimbat!

Se urmărește presa …ungară și se dă replica, adică nu-i așa cum zic ăia, cum că ar fi pătruns polițiștii pe proprietate personală, că ar fi ridicat de acolo table distruse. Nuuu!

Și însuși comandantul poliției de ordine publică explică: ”La solicitarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, secția Drumuri naționale Târgu Mureș, un echipaj al poliției…rutiere, format din patru polițiști au asigurat protecția grupului de muncitori desemnați pentru demontarea tablelor indicatoare bilingve pe traseul Bălăușeri-Sovata”.

Tot din declarația comandantului reiese că indicatoarele au fost montate în decurs de 3 zile, fără să bată la ochi și în imediat următoarea zi, pe 21 iunie, au fost demontate sub stricta supraveghere polițienească,  în urma căreia polițistul șef a raportat  că acțiunea s-a desfășurat în condiții normale.

Nici măcar nu a fost inițiativa poliției, aceasta asigurând doar ordinea și preîntâmpinarea unor eventualelor incidente!

Să înțelegem de aici că în 1994 normal însemna să îndepărtezi inscripționarea bilingvă a indicatoarelor la intrarea și la ieșirea din  localitățile  locuite și  de maghiari! ”Asemenea indicatoare mai există în zona Eremitu cu satele aparținătoare și, dacă organele de specialitate vor dispune ca ele să fie demontate, vom participa din nou”, declară același comandant cu mândrie proletară, tot pentru asigurarea ordinii și disciplinei!

În ritmul ăsta nu-i de mirare că în anno domini 2017 tăblițele cu denumirea străzilor se află doar în stadiul tratativelor!