Etichete

, , , ,


Un amic, un visător incurabil, mi-a sugerat să scriu un articol mai vesel, glumeț chiar. ”Trebuie să dai speranță oamenilor că nu e dracul chiar atât de negru precum îl facem noi, că există capătul tunelului! ”- mi a spus, iar eu ascultătoare din fire, i-am promis că voi încerca. Asta nu înseamnă nici, că mă voi ține de cuvânt și nici că aș fi o mincinoasă! Apoi am intrat în joc!

Hmm. Ce poate fi mai tonic într-o dimineață mohorâtă de noiembrie , decât să vă imaginați, că dincolo de nori vă surâde soarele! Dacă vă străduiți un pic, chiar îl vedeți. Puneți-vă ochelarii, da, da. Ochelarii  de soare. Că pe cei pentru cai, unii nici nu-i dau jos niciodată. Priviți cu optimism spre cursul valutar, de pildă. Nu-i așa că nu vă mai  doare ceafa uitându-vă  în sus, după cursul euro care urcă spre cotele cele mai înalte, de parcă s-ar duce spre comunism în zbor? Cei născuți de după 89 sunt rugați să consulte DEX-ul, dacă dau de expresii arhaice. De pildă: comunism. S-ar putea să vi se pară că e tendința de toamnă- iarnă în 2017. Oare vă înșelați?

Să vă luați coșul de cumpărături – observați cum devine pe zi ce trece tot mai ușor de cărat? Noroc, că plătim cu cardul, că altfel ne-ar mai trebui și o roabă simpatică de pe șantier pentru transportul banilor! Tot mai mulți bani pentru marfa tot mai puțină! Nu e hazliu? Nu vă umflă râsul? Nu. E normal. V-ați pierdut simțul umorului! Vedeți, dacă ați uitat de Bulă, clownul național din epoca de Aur, de Murphy ce să mai zic. Fără simțul umorului ”viața e pustiu”. Străduiți-vă să zâmbiți mai mult!

Uite, au venit facturile! Să nu-mi spuneți că nu vă umflă râsul? Știați că plata se face retroactiv la utilități, da? Distracția cea mai mare va fi de sărbători! Am auzit de câteva blocuri unde locatarilor li s-a pus în vedere deja un joc interactiv , ceva cu găleata după apă la izvor. Numai celor care  vor să se spele. În rest nu-i niciun stres.

Ah, și încă ceva hazliu. Ați observat cum s-a pus la făcut calcule toată suflarea țării? Vor să afle cât le rămâne pe card după gluma asta  de Sf. Mihail. Oriunde te întorci auzi vorbindu-se despre unul Brutu și de altul Netu. Cine o fi ăștia? Brutu? Habar n-am. De Netu am auzit că e altul, nu-i ăla de pică în weekend mai ales, ăla din laptop. E un altul, sper să-l cunosc și eu.

Ce să mai lungim vorba? După cum se pregătesc indienii, (cei din bancul cu indieni, fără conotații, vă rog!), deci indienii tăind lemne, cumpărând multe baxuri de hărtie igienică, se pare că vom avea nu doar o iarnă grea…