Etichete

, , ,


Recomandari-biciclisti-1.jpgPiste pentru bicicliști nu avem. Străzile sunt aglomerate. Vizibilitatea e redusă din cauza mașinilor parcate pe trotuare. Trecerea de pietoni supraînălțată și pictată în trei culori nu-i  mai sperie pe șoferii care trec într-o veselie fără să încetinească măcar. Câte un impătimit al mersului pe două roți se încăpățânează să-și folosească bicicleta achiziționată pe bani grei de la un magazin de specialitate. Și atunci vine recomandarea poliției. Măcar atât, că piste pentru siguranța bicicliștilor nu vom avea nici măcar promise, până la următoarele alegeri locale!

Ce ne recomandă poliția:

”Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!

Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!

Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!

Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)! (aici am o nelămurire: ce culoare să aibă elementul refelctorizant? albă, galbenă sau roșie?)

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!”.

Ați înțeles, da?

Să nu ziceți că nu v-am spus!