Etichete

, , ,


asoc..jpgAm studiat un pic avizul de plată la cheltuielile comune. Asociația noastră e cea mai cea dintre toate, asta pot demonstra oricând. Are site propriu cu știri, articole de actualitate, informații despre toate facturile de la furnizori,  cheltuielile de reparații, avizul fiecărui proprietar, lista plăților efectuate, consumul de apă, gaz, lumină pe scară, abonament desfundări canale, salubritate…

Avizul de plată îl primim pe email, tot acolo vine și confirmarea plății. Există și varianta printată a avizului de plată. Acesta  are o secțiune pe care sunt trecute datele asociației și ale proprietarului, și suma ce se poate achita, cu partea asta decupată din avizul de plată, la Bancă. La sediul asociației se pot plăti cheltuielile de două ori pe săptămână, marți și joi , câte două ore, cash sau cu cardul.

Zona verde e întreținută contra sumei de 5 lei/apartament. Contoarele de apă se citesc lunar, taxa e de 2 lei. (fiecare apartament are contoare individuale în bucătărie și baie). Pentru desfundat canale plătim un  abonament lunar, 1,55 lei/apartament.

Gunoiul menajer e luat zilnic, la primele ore ale dimineții, de la locul special amenajat, contra sumei de 6,50 lei /pers.

Cel mai scump de pe tot avizul e …apa. 3,81costă mc de apă rece, pentru apa ce iese prin canal menajer se plătește 3,53 lei pe mc, plătim și apa meteorică, 0,90 lei /mc. Gazul la bucătărie costă 1,66 lei/mc. Iluminatul pe casa scării costă 0,66 lei de pers.

Și ca să avem aceste date la îndemână într-un mod transparent și civilizat, plătim lunar /apartament 0,53 lei pentru chiria sediului de asociație , 1,80 lei pentru prelucrarea informatică, și 7,80 lei cheltuieli administrative.

La parter pe afișier e lista cu plățile, ca să afle și cei care deși  au acces la internet, preferă să vadă informațiile tipărite și aibă pe hârtie  cât au de plată.

La voi în localitate cum se procedează la asociațiile de proprietari?