Etichete

, , , ,


download.jpgAzi ar fi fost prima zi de miercuri din lună în care ar fi trebuit verificat sistemul de alarmare.  A sunat ieri o sirenă, a marcat momentul. Dacă i-ar păsa cuiva în țara asta de populația civilă, nu ar trebui să ne întrebăm pe Facebook, ce e de făcut în caz de … nasoale.

Mă gândeam și eu,  oare  cât de mare ar fi harababura în țară în caz de un dezastru natural sau provocat?

E îngrozitor și să ne gândim numai  la așa ceva!

Deschid portalul ISU Mureș, trec peste tot felul de liste și dau în cele din urmă de Pregătirea populației la rubrica: Inspecția de Prevenire.  Apoi găsesc și bine ascuns:

EXERCIŢII DE TESTARE A SISTEMULUI DE ALARMARE ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ LA NIVEL JUDEŢEAN

Articolul  publicat în urmă cu 5 ani  se referă la verificarea funcționării sirenelor. Se menționează că în decursul ”acestui an” se vor face aceste exerciții. ”Scopul acestor exerciţii este de a informa populaţia asupra importanţei cunoaşterii semnalelor de alarmare specifice,”dar  locuitorii județului NU trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acestea implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.”

”Astfel de exerciţii vor avea loc trimestrial, în a doua zi de miercuri din lună, la ora 11.00, după cum urmează: 10.04.2013 (semnalul de alarmă la dezastre), 10.07.2013 (semnalul de prealarmă aeriană), 09.10.2013 (semnalul de alarmă aeriană) şi 08.01.2014 (semnalul de încetarea alarmei).”

Doar că între timp s-a dat un nou ucaz, și în loc de trimestrial se face lunar, iar ziua de miercuri în loc de a doua, a devenit prima din lună.

Mai jos e un articol despre

Măsuri vitale în situaţii de urgenţă

Pentru că putem fi oricând puși în situație de a fi nevoiți să ne părăsim locuințele, zice -se în articol, trebuie să avem la îndemână un rucsac pregătit cu apă, alimente, medicamente, sac de dormit, radio, fluier, hărtie igienică și acte.

Citeşte aici toate măsurile necesar a fi luate în situaţii de urgenţă.

Numai că dând click pe aici, surpriză:

Not Found

The requested URL /images/images/files/Pregatire_populatie/MASURI_VITALE_PENTRU_SITUATII_DE_URGENTA .pdf was not found on this server.

Ah, probabil o fi pe serverul celor aleși!