Etichete

, , , ,


42709170_256275498358992_3412201381795201024_n.jpgNu sunt șofer, nici măcar de duminică, tocmai de aceea când se întâmplă să călătoresc cu mașina mică, observ lucruri  atât de banale, încăt trec nebăgate în seamă de obișnuiții șoselelor.

De pildă, observ lipsa de colegialitate la conducătorii auto. O fi  semnul discordiei ce domină societatea noastră?

Ar fi atât de simplu ca toți participanții în trafic să respecte regulile de circulație pe baza cărora bănuiesc că au obținut permisul de conducere! Simplu! Veți spune că degeaba respecți regulile de circulație, că poate interveni o defecțiune la mașină și-i gata necazul. Ar fi și  aici un leac: să se verifice ”pe bune” starea tehnică a mașinii!

Dacă șoferul e treaz, nu se află sub influența substanțelor de niciun fel (nici medicamente, nici stupefiante, nici băuturi alcoolice ori energizante), dacă respectă regulile de circulație și nu e fudul, dacă mașina e în stare perfectă, cred că ar fi chiar greu să producă un accident de circulație! Mai ales când ai și despărțitor de sens în mijlocul autostrăzii!

Dar…când ai obținut carnetul  de conducere printr-o ”minune”, când conduci ori un bolid pe care nu-l poți stăpâni , ori o rablă scăpată de la fier vechi, când te crezi ”jmecher” în prostia ta…orice e posibil!

Sâmbătă un posesor de minte odihnită și-a pus în cap că pe el sigur nu-l va depăși niciun motociclist! Și  se ținea de promisiune, manevrând în așa fel  ”albăstreala” pe șosea încât devenea enervant chiar și celor din coloană care nu aveau de gând să-l depășească!

Motociclistul, apărut ca din senin a încercat să-l depășească, dar oricât de siluet ar fi fost, nu era chip. Se putea ghici cum îi crește nivelul de zahăr în sânge, enervat fiind la culme de ”jmecherul” din fața lui. Dar nu s- a lăsat, apoi la un moment dat a accelerat și dus a fost, depășindu-l pe căpos pe dreapta.

În scurt timp niște foi albe și un dosar au zburat în aer, scăpate din rucsăcelul deschis al motociclistului! Cu cea mai mare bunăvoință nu prea aveai ce face! Coloana nu se oprea, iar motociclistul a dispărut în zare într-o clipită!

Pierderea actelor le-a sesizat cu siguranță mult prea târziu ca să le mai poată recupera. Și atunci cum să nu te gândești: ce simplu ar fi fost dacă…

Recitiți mai sus, dacă n-ați reținut!