Etichete

, , , ,


EUKHT 1[13612].jpgO delegație de peste 40 de membri JCI din 10 țări europene s-a reunit la Bruxelles pentru a discuta cu factorii de decizie europeni despre includerea tinerilor în politică.

În perioada 7-11 octombrie 2018, la Bruxelles, tinerii au participat la evenimentul JCI European Know-How Transfer, pentru a afla mai multe despre activitatea și funcționarea instituțiilor europene. JCI România a participat cu 11 membri, dintre care Alexandra Botoș, Marius Giurgiu și Petru Luncan, oameni implicați în schimbarea comunității prin proiectele lor, de la Organizația locală JCI Tîrgu Mureș.

”Primele două zile au inclus ateliere și discuții intensive cu reprezentanți ai Comisiei Europene, a doua zi delegații au însoțit deputații europeni (MEP) în Parlamentul European. JCI Europa și-a lansat oficial campania „Step Up For Europe”, care are ca scop unirea și mobilizarea tinerilor pentru a se angaja în dezbateri politice privind viitorul Europei.

EUKHT 2[13613].jpg

La ceremonia de deschidere, vicepreședintele executiv al JCI Europa, Kevin Hin a prezentat subiecte importante pentru tinerii întreprinzători europeni, cum ar fi reprezentarea politică, dezvoltarea durabilă și crearea unor condiții-cadru mai bune pentru ei. Fostul membru al JCI și actualul deputat european, Siegfried Mureșan (PPE) din România, susținător al programului JCI European Know-How Transfer, a subliniat: „Beneficiile Europei sunt deosebit de puternice pentru generația noastră. Cred că „Step Up For Europe” este o campanie deosebit de importantă acum în anul premergător alegerilor europene pentru a motiva tinerii să voteze, dar va rămâne important și după alegeri, deoarece avem nevoie de tineri pentru a lucra la viitorul Europei.”

 

Despre Junior Chamber International (JCI)

JCI Europa este cea mai importantă organizație non-profit de tineri cetățeni activi la nivel mondial – mulți dintre ei lideri și antreprenori – prezentă în 34 de țări europene cu peste 25.000 de membri din întreaga regiune. Acesta le conferă tinerilor cetățeni europeni activi posibilitatea de a-și asuma responsabilitatea față de Europa și viitorul ei, contribuind la identitatea europeană, purtând-o cu mândrie și luând măsuri pentru a construi viitorul pe care îl imaginează.

Pentru mai multe informații despre transferul know-how european, vă rugăm să vizitați ww.jci.cc/eukht.

Pentru mai multe informații despre Step Up For Europe, vizitați www.stepupforeurope.eu.