Azi dimineață luna era cocoțată deasupra blocului vecin, ca un corn nedospit, așa cum se găseau pe vremuri cu 25 de bani. Lateral, pe diagonală, cam la 10-20 de metri se vedea cea mai strălucitoare stea a nopții, Luceafărul. Luna, cu forma ei de corn voia să sugereze un ”C” de la ”crește”, deși descrește! Enigmatică și mincinoasă! Sursă de inspirație inepuizabilă:
Lună, dă-mi o scară de mătase! Voce Dan Spătaru (1939-2004)
Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze când era în Cuba: 16 minute și 19 secunde. „Prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!” Dan Spătaru a murit în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni l-au condus pe ultimul drum.
Luna Amară este o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar, Gheorghe Farcaș. La scurt timp, alți artiști au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta.
Alina Manole (n.1977) .În martie 2009 a lansat primul album folk-jazz, „Luna Pătrată”, la propria casă de discuri, MHO Music. A avut parte de cronici excepționale atât pentru stilul muzical și performanțele artistei cât și pentru conceptul de spectacol. Pentru albumul „Luna Pătrată”, Alina Manole a primit premiul Fundației Nicu Alifantis. În luna decembrie 2009, artista a lansat un maxi-single de colinde de iarnă compoziții proprii. În luna septembrie 2011 a avut loc lansarea celui de-al treilea album, „Dragoste in 3”, la Teatrul Nottara din Capitală. Cele 12 piese cuprinse pe noul album povestesc despre iubiri reale, fara menajamente.
Vița de Vie este o formație de rock alternativ din România, formată în 1996. Primul lor album, „Rahova”, a fost realizat în 1997. Ultimul album numit ‘Șase’ a fost lansat pe 29 octombrie 2016, la Arenele Romane, alaturi de Flesh Rodeo, Tourette Loulette, Gray Matters, The Kryptonite Sparks și Days of Confusion.
și…
Ludwig van Beethowen(1770 Bonn-1827 Viena), compozitor german, a lăsat posterității opere nemuritoare, printre care: 9 simfonii 5 concerte pentru pian și orchestră. Beethoven a compus această sonată în 1801 și a dedicat-o elevei lui, Contesei Giulietta Guicciardi, de care era îndrăgostit.
(Sursa you tube)
Mulţumesc, Erika, pentru această colecţie!
Oh, vezi că am adăugat cireașa de pe tort! Uitasem de cel mai cel!
Eeei, da! Chiar e cireaşă!