Etichete

, , , , ,


Azi dimineață luna era cocoțată deasupra blocului vecin, ca un corn nedospit, așa cum se găseau pe vremuri cu 25 de bani. Lateral, pe diagonală, cam la 10-20 de metri se vedea cea mai strălucitoare stea a nopții, Luceafărul. Luna, cu forma ei de corn voia să sugereze un ”C” de la ”crește”, deși descrește!  Enigmatică și mincinoasă! Sursă de inspirație inepuizabilă:

Lună, dă-mi o scară de mătase! Voce Dan Spătaru (1939-2004)

Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze când era în Cuba: 16 minute și 19 secunde. „Prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!” Dan Spătaru a murit în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni l-au condus pe ultimul drum.

Luna Amară este o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar, Gheorghe Farcaș. La scurt timp, alți artiști au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta.

 

Alina Manole (n.1977) .În martie 2009 a lansat primul album folk-jazz, „Luna Pătrată”, la propria casă de discuri, MHO Music. A avut parte de cronici excepționale atât pentru stilul muzical și performanțele artistei cât și pentru conceptul de spectacol. Pentru albumul „Luna Pătrată”, Alina Manole a primit premiul Fundației Nicu Alifantis. În luna decembrie 2009, artista a lansat un maxi-single de colinde de iarnă compoziții proprii. În luna septembrie 2011 a avut loc lansarea celui de-al treilea album, „Dragoste in 3”, la Teatrul Nottara din Capitală. Cele 12 piese cuprinse pe noul album povestesc despre iubiri reale, fara menajamente.

Vița de Vie este o formație de rock alternativ din România, formată în 1996. Primul lor album, „Rahova”, a fost realizat în 1997. Ultimul album numit ‘Șase’ a fost lansat pe 29 octombrie 2016, la Arenele Romane, alaturi de Flesh Rodeo, Tourette Loulette, Gray Matters, The Kryptonite Sparks și Days of Confusion.

și…

Ludwig van Beethowen(1770 Bonn-1827 Viena), compozitor german, a lăsat posterității opere nemuritoare, printre care: 9 simfonii 5 concerte pentru pian și orchestră. Beethoven a compus această sonată în 1801 și a dedicat-o elevei lui, Contesei Giulietta Guicciardi, de care era îndrăgostit.

 

(Sursa you tube)