Etichete

, ,


22568-trans5.jpgPreședintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, au prezentat în 17 ianuarie , obiectivele  din 2019 privind  administrarea și valorificarea Complexului Transilvania Motor Ring din Cerghid.

Omologare națională și internațională

În noiembrie anul trecut la  inaugurarea Complexului, echipa de administrare a demarat procedurile necesare omologării circuitului. Astfel, au fost deschise dosare de omologare pentru Transilvania Motor Ring la Federația Română de Automobilism Sportiv, Federația Română de Motociclism, Automobil Clubul Român și Federația Internațională de Automobilism.

Directorul Complexului, Thomas Moldovan:

”Dosarele de omologare au fost deschise și practic prin aceste documente se va atesta că circuitul îndeplinește cerințele de siguranță, cele legate de dotări și căi de acces, pentru organizarea de competiții. Am parcurs primele etape privind omologarea la forurile de profil și, cu unele mici modificări, vom putea obține și omologarea internațională. Sperăm să avem primul certificat de omologare națională în următoarele 2-3 luni”, a declarat directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan.

O nouă grilă de tarifare

În perioada următoare, se va lua în discuție modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Complexului,  se va supune votului consilierilor județeni, o nouă grilă de tarifare, posibilitatea organizării de track days și posibilitatea de închiriere a spațiilor comerciale existente în incinta Complexului. În bugetul județului pentru anul 2019 vor fi incluse sume în vederea extinderii zonelor de parcare și a construirii unui nou drum de acces către Complex.

Pentru parcare și de drumul de acces:

”Mă bucur că există interes pentru acest Complex și că am reușit la finalul anului trecut să demarăm activitatea și să formăm echipa de administrare.(…) Sigur, principalele neajunsuri sunt legate de parcare și de drumul de acces și, în funcție de alocarea bugetară pe care o vom primi, vom stabili care sunt sumele pe care le putem prevedea în bugetul pe anul 2019”, a spus Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Calendar competițional la FRM, FRAS, ACR

Organizatorii de evenimente dedicate sporturilor cu motor au arătat un interes deosebit pentru Transilvania Motor Ring. Astfel, Federația Română de Motociclism (FRM) a inclus în calendarul competițional pentru perioada 20-22 septembrie 2019 desfășurarea în județul Mureș a Campionatului Est European de Motociclism Viteză.

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS)a inclus în calendarul competițional pentru anul 2019, un număr de 9 competiții de automobilism, respectiv 12-14 aprilie Time Attack-2 etape, 26-28 aprilie Drag Racing, 24-25 mai Campionatul Național de Vehicule Istorice, 07-09 iunie Drag Racing, 5-7 iulie Campionatul National de Vehicule Electrice si Energii Alternative +Time Attack 2 etape, 26-28 iulie Drag Racing, 06-08 septembrie Drag Racing, 4-6 octombrie Time Attack-Rezervă, 18-20 octombrie Drag Racing.

Automobil Clubul Român (ACR)și-a exprimat intenția de a organiza 3 evenimente în acest an la Transilvania Motor Ring și există negocieri avansate în vederea organizării Campionatului Național de Karting. De asemenea, există rezervări pentru mai multe evenimente particulare, potrivit  Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș