Stau și mă gândesc…

Toate acțiunile poliției de prevenire, control și depistare în cele din urmă a conducătorilor auto, care: nu au permis, nu poartă centură de siguranță, vorbesc la telefon, au mașinile neînmatriculate sau cu număr fals, consumă alcool și se urcă la volan, etc etc… se termină cu mențiunea: ”Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii (urmează păcatele) pentru identificare tuturor circumstanțelor bla , bla. Se deschide dosar penal. Și?

Și nu există zi în care să nu fie măcar unul prins băut la volan, măcar unul care a făcut accident…

Cercetările sunt continuate… eventual se deschide și dosar penal.

Azi am aflat că poliția are în dotare, începând de vineri, un aparat DRUG TEST 5000 cu care sunt depistați cei care au consumat droguri sau alte substanțe psihoactive. Conform Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani

Și mă gândesc, oare impactul emoțional n-arfi mai mare, dacă în loc să se anunțe că ”unul de x ani a fost găsit băut la volan, iar cercetările sunt continuate,” să aflăm că XY a rămas fără permis pe 5 ani, că altul a plătit o amendă cât casa sau Z a fost închis pe niște ani și câteva luni?!