Etichete

, , , , , ,


Potrivit comparatorului salarial Paylab, lansat în România de eJobs.ro, cele mai mari salarii din regiune în IT încasează specialișitii din Estonia (1567 euro în medie pe lună), urmați de cei din Slovenia (1341 euro), cei din Cehia (1289 euro) și cei din Slovacia (1159 euro).

Mai puțin de 1000 de euro lunar câștigă specialiștii din Croația (990 euro) și cei din Serbia (816 euro). ”Interesant este faptul că Bulgaria ne depășește sensibil, cu un salariu mediu net de 1027 euro pentru industria IT , în condițiile în care, în general, aceasta era una dintre puținele țări cu salarii mai mici decât ale noastre”, afirmă Bogdan Badea, CEO e Jobs România. La un nivel foarte apropiat se află Ungaria cu 1010 euro pe lună.

Depășind domenii tradițional recunoscute ca cele mai bine plătite, banking, avocatură sau servicii financiare, IT-iștii au devenit cei mai bine plătiți angajați în România, cu un salariu mediu de 805 euro pe lună, cu toate astea ei câștigă mai puțin decât colegii lor din țările din regiune.

Sursa foto: startupcafe.ro