Sunt eu ascultător de felul meu, dar mi se pare exagerată chestia asta cu scrisul. Din fericire, de obicei am un scris frumos, mărunt, cu litere caligrafiate , deci nu ar fi problemă cu descifratul, asta dacă îmi dau silința să scriu frumos. Că de nu…până și medicii m-ar invidia de hieroglifele mele! Mi-a zis profa de dicție că se vede o ameliorare de când îmi citesc cu vocea tare scrisorile de la mare! Asta mă mai liniștește și-mi dă putere ca să merg mai departe.

Jacky tot nu pricepe că tot efortul ăsta supraomenesc, mai ales pentru unul care nu le are cu scrisul , e pentru nobilul scop de a avea succes la vară! Trebuie să scriu și să repet asta de mai multe ori, ca să-mi intre bine în cap: la vară voi da la teatru și voi reuși!

Nu mai e mult până atunci, dar să nu uit că mai întâi e bacul!La română nu cred să am probleme, ar fi râsul curcilor să am, la istorie, iarăși nu, pentru că-mi place și vrând – nevrând s-a lipit de mine iar la…mă mai gândesc ce-mi aleg. Încă o materie!

Nu-i frumos ce fac. Nu am mai scris nimic cam de multișor! Nu pot să zic că nu mi-ar fi lipsit. Mă obișnuisem să mă spovedesc unor foi albe din caietul cu 200 de pagini! Și câte nu s-au întâmplat de atunci!

Penultima mea vacanță la mare, când Jacky s-a îndrăgostit…de fapt amândoi ne-am îndrăgostit de aceeași fată. O brunetă cu ochi albaștri, numai că Jacky nu voia să recunoască, iar eu nu realizam pâna la prima ei scrisoare că de fapt îmi era dor de ea. A venit toamna, am intrat în ultimul an de liceu, iar Jackie a plecat în armată. Am fost la el , la depunerea jurământului militar. Ce mândru era, Dumnezeule! Nu recunoștea câte a îndurat de la veteranii care își cam băteau joc de teriști. Mi-a povestit câteva întâmplări, destul de hazlii pentru privitori, dar n-aș fi vrut să fiu în pielea lui. Conducere cu valiza. aviația inaimică de joasă înălțime-asta îmi place, dacă e joasă cum poate fi înălțime: E ca în bancul meu cu taramvaiul

Și dacă tot am ajuns la bancuri, Jakcky zice că l-au trimis pe unul să aducă o găleată de curent…Până vine omul..fac și eu o pauză!