Septembrie

M-a prins o răceală de zile mari. Nu sunt genul de om care se dă bătut cu ușurință, rar se întâmplă să răcesc, dar de data asta se pare că plătesc pentru toate dățile când am scăpat de nas înfundat, voce ca din butoi , durere de cap și ce o mai fi însemnând un guturai. Am asistat din pat de după ușa deschisă pe jumătate sau închisă pe jumătate a camerei la matinalul servit de frații mei mai mici. Același scandal în fiecare dimineață. Mai întâi că maică-mea abia reușește să- i scoată din pat, apoi amândoi vor deodată la baie. Își caută uniformele, nu-și găsesc ciorapii, mereu lipsește ceva din ghiozdane. Ba unul strigă: ” Mamăăă, Cristi mi-a luat pixul, zice că- i al lui”, ”Cristi, dă-i pixul înapoi și grăbiți-vă că iar întârziați la școală!”-încearcă mama să-i pună pe direcție. ”Șterge-mi și mie pantofii și -ți las pixul, vrei?”-negociază Vali. Tranzistorul transmite știrile. Tovarășul va face o vizită de lucru…Da, azi e zi de lucru.

Ce bine e să lenevești în pat! Mai ales acum că nu mai am febră, nu mă ustură nici gâtul-leacuri băbești, dar cu efect. Aseară am băut cu chiu cu vai un ceai de ceapă cu miere și zeamă de lămâie. Oribil, dar…bun. Am transpirat ca un cal de luptă, dar mi-a scăzut febra. Apoi am mâncat și un gălbenuș de ou frecat spumă cu două lingurițe de zahăr, de s-a făcut ca o cremă fină…atât de fină de mi-a reparat gâtul” Până și aerul trecea cu greu așa de tare m-a durut, dar…gata! Se pare că mi- a trecut! Pănă la urmă va ceda și răceala asta, nu de alta dar am epuizat deja rezerva de batiste de hărtie, două suluri de hărtie igienică și abia azi nasul meu roșu pare să-și oprească debitul!

În sfărșit s-a făcut liniște în vastele noastre apartamente. Picimea s-a cărat la școală. Sunt singur. Nu mai știu nimic nici de Tina 1, Tina 2 sau Fata din tren…Să meditez la nemurirea sufletului? Cu ce se mănâncă oare?

Colegii mei o să creadă că mă pregătesc pentru lucrarea de control…Ei nu știu că numai de tocit date istorice nu-mi arde acum. Mai bine îmi scriu jurnalul, ca să nu -mi ies din mână și-mi exersez rolul sau repet o poezie… Trebuie să reușesc la facultate!