Am aflat cu bucurie că juriul concursului de manuscrise l-a desemnat primul câștigător din Top 3 pe Valentin Covaciu. Astfel volumul său intitulat ”Omul de tinichea/Rugină” va fi publicat și promovat de Editura Casa Cărții de Știință!

Am avut privilegiul să citesc câteva pagini din ”Omul de Tinichea”. Jurații au declarat că ”Valentin Covaciu „vine în siajul unei formule comportamentiste și terre-a-terre a la Jack Kerouac. Are o bună imaginație anecdotică și fler psihologic”. Eu vă spun simplu doar atât: o să vă placă!

Despre Valentin Covaciu

”La cei 27 de ani ai săi, Valentin Covaciu „Ascultător şi cuminte” îşi trăieşte viaţa ca pe o poveste. O scrie şi o rescrie, aşa cum făcea  pe vremuri cu poveştile fraţilor Grimm. Curiozitatea şi aventura l-au mânat ca, într-o bună zi, să ia o hotărâre aşa… pe nepusă masă. Cu biletul de avion şi 100 de lire în buzunar a luat avionul spre Londra. Şi ca orice român ajuns în capitala Regatului Unit s-a ocupat „cu supravieţuirea”. A lucrat la emigrantul român, apoi la patronul indian, a făcut muncă la negru şi la negru cu nuanţe gri. „Am muncit în medii unde respectul trebuia câştigat, chiar şi cel de complezenţă. Relaţia între patron şi angajat, o relaţie aproape boier-sclav. Patronul se plimbă  printre angajaţi ca pe plantaţie… problema cea mai mare e lipsa de comunicare, iar asta duce la un şir de decizii proaste care afectează pe toată lumea”, rezumă condiţiile de muncă.  Transportul în comun e mişto, „scump al dracului”, dar merită, căci la capăt de linie ajungi la unul din parcurile esenţiale, de care şi acum i se face dor, dacă vine vorba de Londra! La fel de brusc s-a întors în ţară. Nu vrea decât să scrie la romanul său autobiografic, Omul de Tinichea, „iar pe lângă asta să muncesc eu aşa frumos şi să-mi asigur fondurile necesare şezutului pentru a scrie”, conchide tânărul.”

https://erikamarginean.blog/2017/01/06/mureseni-cu-care-ne-mandrim/