Oare chiar atât de tare plouă? Ar trebui să iau perna din geam, dacă bate încoace… ploaia asta se pare că nu glumește…Să iau perna …ce tare plouă…bate pe acoperișul de la intrare, tabla sună ca o tobă, să…merg…la geam…și

Mai stau un pic, mi-e somn…ațipesc, mă trezesc…tot plouă…perna? Uff!

În cele din urmă mă adun cumva, târându-mă cu chiu cu vai până la geam…În treacăt îmi verific telefonul..e devreme încă…Distanța de la pat până la geam … proba de maraton. Nu m-am dus la culcare. M-am intins doar un pic ca să-mi revin, că nu mai puteam de oboseală. Și mai aveam să execut programul de seară, până la cel de somn!

Ploaia se aude tot mai tare. Nu văd nimic prin parasolar. Mai am de făcut câțiva pași. Geamul e deschis pe jumătate. Ciudat că nu simt mirosul ploii. Trece o mașină în mare viteză, alta după ea, probabil se întrec…Nu se aude apa ce ar trebui să curgă pe deal în jos. Doar ploaia se aude tot mai tare.

Ajung la perdea. Ploaia răpăie pe copertină …sunetul ploii tot mai clar…

Ridic perdeaua pregătită să-mi recuperez perna tansformată în burete după atâta ….ploa-ie?!

Cer senin, se văd și câteva stele, aer plăcut de sfârșit de iunie…drumul e uscat, perna mea n-a pățit nimic și totuși….plouă!

Pe aleea din spatele blocului, între micuța grădină cu vișini și stratul de trandafiri, iluminată de șirul de beculețe ce ies parcă din pământ, printre tufele de flori colorate…zăresc printre frunzele nucului bătrân, fântâna arteziană!

Imediat mi-a sărit somnul…Am reușit să fac câteva poze, apoi spectacolul s-a terminat. Era trecut de miezul nopții!

Nu mi-aș fi imaginat că noaptea se aude așa de tare! Fântâna arteziană era în pregătire de ceva timp, dar nu primise aprobare, autorizație de construire și alte dovezi ce ți se cer dacă vrei să faci ceva util și frumos lângă bloc. Așa e la noi. De aceea m – a surprins cântecul ploii în premieră, noaptea!

Așa ceva sigur n-ați mai văzut! Sau dacă ați văzut, sigur nu era în spatele ”blocurilor gri”. E un bazin cu ceva mai mare decât un jacuzzi, dar nu atât de înalt, zidit din beton, regulamentar, cu instalație de apă, tot, ca la carte. Numai că apa nu țâșnește ca la orice fântână arteziană de jos în sus, ci cade ca o perdea de apă care se îngustează cum ajunge jos. Iese dintr-o construcție roșie, înaltă, lată cât o latură de bazin…Și cade ca o perdea și cade într-una!

Și plouă, plouă…răcorind aerul tropical și e tare frumos!

PS: Ilustrația e făcută ziua, ca să vedeți de unde plouă!