Azi ar fi împlinit 86 de ani, The King, cel care nu mai e printre noi de peste patru decenii, dar vocea lui și melodiile sale rămân de neegalat!

În casa veche cu uși înalte, cum numai la liceul meu la fel de vechi am mai văzut, în camera dinspre stradă am auzit prima dată vocea de bariton al celui supranumit regele Rock&roll, The King sau simplu Elvis Presley.

Pe coperta unui vinil am putut vedea și interpretul, un tip simpatic și excentric îmbrăcat, pe care l-am putut recunoaște și în câteva filme în care făcea ce făcea, dar mereu cânta ceva absolut romantic, heart melting aș zice acum. Ceva ce-ți topește inima, sau din contra, niște ritmuri care te puneau în mișcare chiar dacă habar n-aveai ce zice sau cu ce se mănâncă rock&rollul.

Cathy, frumoasa cu păr negru, ten alb și ochi albaștri, mare admiratoare a Regelui, obișnuia să danseze cu partenera care îi imita exact mișcările, redate cu fidelitate de ușa șifonierului, un dulap imens dat cu lac de calitate. Uneori avea și partener, un pretendent la mâna ei de dominișoară de măritat. Mama ei pregătea câte o tavă mare de ”poale-n brâu” pe care le aducea pe măsuța din cameră, știind că prea curând nu vom părăsi încăperea! Putea sta liniștită că fata ei are niște ”garde maman” pe cinste, chiar dacă ele se concentrează mai mult la poale-n brâu decât la cei doi dansatori….