Etichete

, ,


Vrând -nevrând, am să-l provoc din nou la comentarii pe stimabilul eugen-b. Mai am câteva exemple din zona digitalizării.

Dacă ai nevoie de o rețetă de la medicul tău de familie, în zona noastră, îi trimiți solicitarea pe adresa cabinetului și în scurt timp vei primi în cutia ta de poștă electronică rețeta. Apoi suni la farmacie și te intereesezi dacă au medicamentul de care ai nevoie. Dacă nu au, fac comandă. Tu le trimiți rețeta pe adresa lor de email și nu-ți rămâne decât să te duci ca să-l ridici și să-l plătești. (cash sau cu …cardul!)

Poți cere o programare -online-de la medicul de familie pentru bilet de trimitere la un medic specialist. Te duci cu cardul de sănătate apoi în ziua și ora programată, ca să nu stai la coadă (recunosc, trebuie să fie dureros pentru nostalgici).

Și încă un exemplu, bănuiesc la fel de șocant.

Vrei să faci niște analize de laborator, contracost. Te programezi -online- la ora din ziua aleasă dintr-un tabel unde vezi exact ce locuri libere au mai rămas. La ora aleasă te duci la laborator, durere, iar nu ai ocazia să stai la rând pentru că aproape la secundă se respectă programarea. Și acum să te ții tare: rezultatul ți se trimite …ai ghicit, online pe adresa ta de email. Securizat, nu te agita! Doar tu poți avea acces ( user, parola) la contul tău în care ai evidența analizelor!

Spunea cineva că statul la coadă e un fel de socializare pentru cetățeni.O fi, dar asta probabil înainte de 20-20. De atunci se păstrează distanța fizică. Cei mai tineri stau cu nasul în telefoanele lor, cei mai în vârstă…țin evidența noilor veniți, ciulindu-și urechile ca nu cumva să se bage cineva înaintea lor! Stau mai prost cu auzul, cu buzele ascunse sub mască nu prea pot socializa. Așa că…teoria asta cu socializarea pică. Și atunci nu-i mai bine să faci online ce se poate rezolva online și-ți rămâne timp de socializare cu cei apropiați, pe teren propriu, fără mască. Deocamdată?