La această întrebare încerc să răspund acum, deși n-am să-l postez pe pagina de socializare din simplul motiv că nu mai știu unde o văzusem. Întrebarea se referea la acea zi de 11 septembrie, de acum 20 de ani.

În America era aproape de ora 9 dimineața, la noi ceasul arăta aproape ora 17. Era într-o zi călduroasă, cu mult soare: Mă pregăteam să merg la redacție și din hol mai aruncam câte-o privire spre televizorul din sufragerie. Cele două turnuri, nelipsitele turnuri gemene, atât de cunoscute din filmele americane…atacate de teroriști!

Mi se părea incredibil ce vedeam. La început nu realizam gravitatea situației. Primul avion părea că a intrat din greșeală în turn. Defecțiune tehnică, eroare de pilotaj, deși pe un timp frumos, cu cer senin ar fi fost greu să nu observe turnul! Nici când am văzut flăcările nu m-am gândit la ce avea să urmeze!

La acea oră lumea nu prea era la televizor. Cei mai mulți erau în drum spre casă sau erau încă la muncă. Telefonul fără fir difuza frânturi de informații. Ceaiul de la ora 5 a fost întrerupt de tragedia de la World Trade Center.

Imagini care ne-au afectat emoțional, imagini îngrozitoare, însoțite de râuri de cuvinte, întrebări ce -și caută de atunci răspunsul la întrebarea: cum a fost posibil?