S-a întâmplat ca luni dimineața, în baie, călcând pe covorașul de lângă lavoar să dau de apă. De unde o fi? Părea totul uscat, nu picura de nicăieri…enigmă. Șterg apa, schimb covorașul. După – masă, pățania se repetă. Intră în scenă Sherlock Holmes și descoperă…bateria de la vană/duș s-a fisurat și de acolo s-a prelins mișelește pe lângă vană cu staționare sub lavoar.

Având o aleasă educație consolidată de un curs de supraviețuire, nu m-am speriat. Am pus în funcțiune rezerva de apă și dușul scoțian! Am achiziționat o baterie nouă, strălucitoare, de toată frumusețea. Marți seara deja am putut face duș, așa cum îmi place mie.

Miercuri am jubilat că avem baterie nouă…Și atât! Spre seară bateria cea nouă și strălucitoare a zis: pas!

Mi-am adus aminte de știrea că pe 30 septembrie apa va avea presiunea scăzută din cauza unor lucrări la rețeaua din oraș și localitățile limitrofe….dar nu m-am gândit s-ajungă la zero și cu muuulte ore mai repede!

Cum să nu-ți amintești de comunism! Aveai lumină, se lua gazul. Aveai lumină, aveai gaz, se lua apa. Aveai lumină, gaz, apă și nu aveai făină. Și tot așa la nesfârșit….

Replay comunism?