Etichete

, , , ,


Grupul de Comunicare strategică din 27 februarie 2020 anunță deschiderea unei linii Telverde unde zilnic, între orele 8 și 23 cetățenii pot obține răspunsuri la întrebăriele lor referitoare la noul virus.

UN SINGUR CAZ? NU SE POATE VORBI DE EPIDEMIE

”Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie. 

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic.

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu. ”

CARANTINĂ, IZOLARE

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății, astăzi, 1 martie, ora 16.00, la nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină. 

Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este 8085.

Astăzi, 2 martie, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, la cele 5 centre de testare sunt în lucru probe prelevate de la 13 persoane care provin din zone unde au fost semnalate cazuri de infectare cu virusul COVID -19 (coronavirus).

TESTE PRELUCRATE: 475-472=3

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 475 de teste.

Dintre acestea 472 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul și trei cazuri, mediatizate deja, au avut rezultat pozitiv.

PRIMUL DOSAR PENAL

Precizăm că Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. – doar am citat din comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.