Etichete

, , ,


Recensământul populației ar fi fost programat pe 2021, dacă n-ar fi intervenit pandemia în valuri-valuri. Pe sistemul ”mai bine mai târziu decât niciodată”, recensământul 2022 vine cu o noutate: autorecenzarea!

Deși autoritățile s-ar fi putut convinge că degeaba ai potcoavă dacă n-ai măgar, au zis că se poate!

Merită încercat măcar! De ce nu?

Mai ales după succesul răsunător al școlii online. Ați putut vedea la știri, niște copii au rămas în urmă cu lecțiile din cauza pandemiei, deși au avut tablete acceptabile de la stat. Bineînțeles că au avut grijă de ele ca de ochii din cap. Chiar le-au ținut împachetate în așteptarea unor vremuri mai bune. Cum ar fi conexiunea la internet.

Recunosc că în unele cazuri onlineul a funcționat perfect. De pildă la medicii de familie receptivi la nou, la programări pentru consultații (mai puțin la cele de stat) și la unele farmacii. Am găsit și laboratoare de analize medicale care fac programări online și-ți trimit rezultatele analizelor pe email. Cumpărăturile le putem face online. Utilitățile se pot plăti online, până și la Asociația de proprietari. Desigur nu la cele care mai scriu avizele de plată cu creionul chimic!

Aproape după fiecare ministru al Sănătății am avut câte o variantă de carnet de sănătate. Ultimul, cel mai modern, cardul de sănătate e expirat de trei ani și adesea blochează sistemul.

Greu ne dezobișnuim de cozi, de roaba plină cu documente în original și copie….

Sub domnia lui Lascămereșiașa, la ce să ne așteptăm?

Ah, da. La autorecenzare!