Etichete

, , , , , ,


De s-ar da jos de pe soclu și ar încerca să facă ordine în târg, până și mult lăudatul primar György Bernády ar zice că e ”misiune imposibilă.” Pentru că nu e ușor să dai de soluția optimă, pe când cârcotași s-ar găsi la tot pasul!

Și totuși ar trebui să facem mai mult decât să ne plângem. Nostalgicii spun că a fost mai bine înainte, susținătorii noului primar zic să mai avem răbdare. Noi putem avea răbdare, să zicem.

Dar ce facem că iarba crește tot mai deasă și tot mai sus se înalță! Spațiul verde dintre blocuri arată deplorabil. Gardurile vii agață trecătorii, copacii netoaletați numai că nu-și bagă crengile pe geam… Asistăm la victoria naturii asupra cetățenilor!

Înainte și după. Două pietre de hotar.

Înainte au venit oamenii de la sere și tăiau pomii chiar și înfloriți, arbuștii, gardul viu, tot ce părea că le stă în cale. Cum se apropia Ziua celor ce muncesc, apăreau unii cu drujba, alții cu motocoasa, răsuna cartierul de zgomotul motoarelor, dar și de lamentările celor care deplângeau înfiorătoarea priveliște a copacilor ciuntiți fără milă. Indiferent de prognoza sau data din calendar, ei lucrau de zor.

Se zvonește că la Primărie doar conducerea s-a schimbat, lucrătorii de la sere și tăietorii de lemne au rămas. Înseamnă că nu lipsește decât semnalul: la toaletat copaci, băieți!

La cosit, că azi-mâine nu se mai văd blocurile de bălăriile ce cresc în neștire!

Parcă îi aud pe cârcotași. ”Ce , nu cumva îți cade verigheta de pui mâna pe o coasă? ”

Mă credeți că nu asta ar fi soluția?

Vecinii care au cosit și au tăiat gardul viu, din propria inițiativă, au găsit și clientul care nu le-a refuzat iarba cosită, uscată, tocmai bună în ogradă și acum se mândresc cu o frumusețe de spațiu verde în fața blocului.

Nu la fel de norocoși au fost concitadinii mei, de pe linia autobuzului 6, care au cosit și au uscat iarba,. apoi au băgat-o în saci și de atunci stau și se uită la ei. De ce?

Pentru că firma de Salubritate nu ridică sacii decât la ordinul celor de la Administrația Domeniului Public. Într-o săptămână de șapte ori au ascultat oamenii la telefon ceva sfaturi în limba engleză, până au obținut un alt număr de telefon, de data asta de la Serele orașului.

S-au bucurat degeaba, acolo nu le-a mai răspuns nimeni la apel. Cei de la Salubritate le-au zis să nu mai sune din oră în oră, că fără ordin…ei nu vor duce sacii. Se pare că nu prea are cine să le ordone.

La tomberon nu pot arunca sacii, e interzis. Au încercat și la Grădina Zoologică, dar au fost refuzați.

Semn că iarba crește tot mai deasă…peste tot?