Etichete

, , , ,


Într-un oraș condus timp de două decenii de aceeași ”gașcă veselă” , după alegerile locale se schimbă conducerea. Unanimitatea a rămas în vechiul regim, în consecință diversitatea împarte votanții în câteva tabere. Cei care l-au votat pe cel mai bun jubilează și cuprinși de spirit samaritean, îi acordă indulgență. Cârcotașii bombăne, indiferenții tac.

Se așteaptă schimbarea promisă, care întârzie să apară. Oștenii sunt aceiași, s-a schimbat doar comandantul. Trebuie să se rodeze. Aveți răbdare…

Între timp nu doar informația ci și cetățenii circulă și doar cine nu vrea nu observă că ”la alții” se poate, la noi de ce nu?

Politica pașilor mărunți…

Nu-i adevărat că nu se face nimic. Dimineața vine mașina Salubrității și ridică gunoiul. Pentru 1 leu de persoană se face și igienizarea ghenei de gunoi. Uneori trec și lucrătorii cu vesta portocalie înarmați cu mături ecologice cu fire lungi, verzi și aleargă după un coleg care împinge un container pe roți, destinat deșeurilor adunate de pe drum. Acesta are în păstrare și niște saci de gunoi.

Mai trece și câte un șef cu mașina, observator de la centru. Echipă de cosași n-am prea văzut, n-a mai fost nici băiatul cu mască pe față și un rezervor cu substanță doar de el știută, de la ”deratizare” sau ”dezinsecție”- depinde de ce era trecut în program. N-am mai auzit -cel puțin nu anul acesta – mașinăria cu tunul anti -țânțari ce stropea și trecătorii dacă se nimereau în calea ei după zece seara.

Covorul asfaltic a fost reînnoit, ”zebrele” s-au colorat strident, poate-poate vor fi mai atenți și pietonii și șoferii. Unele bănci au dispărut de lângă bloc, altele au reapărut în curtea unui spital… Centrul acum aproape că seamănă cu orașul florilor.

Avem statui, inscripții bilingve…slab dar se aude și părerea alegătorilor. Semn că se mai schimbă câte un bec pe stradă, programul la Weekend…

și dacă omul insistă, parcurgând anevoioasa cale de la Ana la Caiafa, sau de la Domeniul Public, Salubriserv, Sere, Zoo, iar ADP, iar Silevy, iar …și în cele din urmă un viceprimar, care minune: rezolvă spinoasa problemă a sacilor cu iarba verde de acasă, de care nimănui nu-i pasă! Scuzată-mi fie parafraza! ”În această dimineață sacii au fost ridicați!”- îmi transmite cititoarea, epuizată de atâtea bătăi în uși aparent deschise!

Morala:

Niciun demers nu e sortit eșecului. Din fiecare aflăm ceva. De pildă: salubrizarea se face la ordin, cosașii iau la rând cartierele, așa cum arată numele ei doar cosesc, în cartierul de pe linia autobuzului 6 vor ajunge…până la Crăciun. Dar…dacă insiști, găsești un viceprimar care dă ordin și se rezolvă problema!