Etichete

, , ,


Stimabilii de la Bruxelles nu mai știu ce să mai interzică și pe cine să dea vina cu poluarea asta! În loc să condamne la moarte bovinele și să suportăm tot ce derivă din a acest act necugetat, eu le-aș propune să interzică războiul!

Toate conflictele armate, să interzică și tirul sportiv dacă se trage cu muniție care poluează. Și artificiile! Aceste false stele căzătoare, sau mult zgomot pentru nimic!

De la terminarea Războiului al Doilea cu sau fără motiv, atâtea bombe au explodat, atâtea rachete cu rază medie sau lungă de acțiune au fost trase încât e de mirare că mai rabdă Pământul!

Ar merita încercat un armistițiu de câteva luni măcar, fără exerciții obișnuite, fără aplicații speciale,…nici măcar un singur glonț să nu se tragă!

Îndrăznesc să cred că ar fi aerul mai curat. Natura ar reveni la vechile sale obiceiuri. Cu timpul chiar am avea din nou cele patru anotimpuri. Primăvara cu trezirea la viață, acele ploi sănătoase de vară, toamnele cu roade bogate, iernile cu zăpadă proaspătă…Ar fi liniște și pace!

Știu, e utopică povestea mea. Iată efectul secundar de la căldură și spălatul vaselor – dacă tot e la modă să găsim un vinovat!