Etichete

, ,


Bătăi puternice în ușă. Cin` să fie? Cin` să fie?

Un tip mai dezghețat, turuie că au venit de la Digi Bihor și trebuie să monteze, că peste trei zile rămânem fărăr TV, se desființează asta de pe scară. Sunt trei apartamente, suntem mai multe echipe, din toată țara, care unde ajungem, ajutăm și noi. Poezie ca pe ape!

Aveți ceva legitimație?

Da cum să nu – și mi dă un card mai mic cu numele și cardul de identitate. Bun, dar asta nu mă ajută cu nimic.

Ar fi trebuit să vă anunțe, probabil că n-au avut timp.

Vreau să verific!

Sunați unde vreți, Doamne nu mă lăsa! -zice tipul și așteaptă pe coridor.

Sună telefonul. O voce începe să turuie aceeași poezie, îl edificăm că tocmai vorbisem…

Încerc să aflu de la RDS&RCS despre ce poate fi vorba.

Un sediu RDS e foarte aproape de noi, dar trebuie sunat la București. Se înregistrează convorbirea. Adică monologul robotului, apăsați tasta…n-ați apăsat, apăsat tasta….., n-ați apăsat și tot așa, până renunț, pentru că nicio tastă nu se referă la informații, ( cele care m-ar interesa), în schimb cere tot felul de date pe care n-am de gând să i le servesc.

În cele din urmă, după ce și instalatorul nr. 2 cu accent puternic bănățean încearcă să mă convingă că e în ordine…consideră tăcerea mea aprobare și se apucă de lucru.

Ca orice meseriaș nu uită să menționeze defăimător ”cine v-a lucrat aici,” văzând cutia montată în iulie 2017. Fibră optică se numea pe atunci. Acum amenințarea era că deși nu i-am chemat, dacă nu facem mutarea, peste trei zile rămânem fără tv!

Peste cutia noastră de acum 5 ani, mai leagă una mai mică, mulțumit că a mai bifat o lucrare. Că zilnic întâlnește asemenea situații, nu-l surprinde reacția mea…

În schimb mă surprinde pe mine emailul de la Digi, prin care sunt anunțată cu mare veselie ”Am înregistrat solicitarea ta.” (n-am solicitat nimic!)

Apoi un link către Contractele mele-altă surpriză apare un proces verbal de instalare cu data de azi! cu materiale consumate de 4 lei!

Chiar dacă omuleții nu au avut nimic de scris, procesul verbal e semnat și din partea RDS și de… Beneficiar!

Și asta nu e totul! Vine și un mesaj pe telefon ”Bine ai venit în rețeaua Digi”cu datele din vechiul proces verbal și o întreagă polologhie cum să ținem secret aceste date ca să nu fie folosite bla, bla.


Ce nu înțeleg acum Digi (RDS&RCS) e identic cu DIGI?

”Cere și ți se va da”, știam. Dar să ți se dea fără să ceri?

Ceva mă depășește!