Etichete

, , ,


Nu-mi amintesc să fi scris vreodată rețete pe blog. Uite că a sosit vremea!

Pornind de la ideea că adevăratele gospodine știu ce și cum se prepară, eu nefiind un as al bucătăriei, am navigat nițel prinsă ”în plasa mondială”. Am început cu tot felul de rețete filmate de …gospodine.

Fiecare începe cu ”bine ați venit în bucătăria mea”, promit rețete ușoare, savuroase …gata în 5 minute, cu puține ingrediente, adică simple de tot. La sfârșit, dacă v-a plăcut, fiecare cere ”subscribe” și ”like”.

Ce am observat, nicio rețetă nu se face în 5 minute, chiar dacă nu ai nevoie de cuptor!

Orice preaparat minune se lasă peste noapte la frigider, sau în cel mai bun caz, îl poți savura după 3-4 ore.

Mai am o bănuială, aceste zâne de bucătărie ( pe care în taină chiar le admir) nu divulgă chiar toate secretele facerii, oricât m-aș strădui, mie nu iese ca-n poza lor!

Așa, dacă v-am speriat îndeajuns, să trecem la rețetele cu avocado.

În anii 2000 au apărut fructele și mâncătorii de avocado. Acest fruct ciudat, de la verde închis cu coaja netedă și lucioasă până la verde spre maroniu cu imitație de piele de crocodil, cu miez cremos-dacă e copt bine și betonat dacă nu are de gând să se mai coacă nici închis ermetic într-o pungă de hârtie cu o banană, are un gust de mai vreau. Așa cum e simplu, presărat cu un pic de piper măcinat sau…cum vă place.

Avocado e foarte bun și pentru ținut în frâu tensiunea arterială, dar influențează în bine și colesterolul (bun sau rău, nu mă-ntrebați). Știu din experiența unor ani în care am mâncat zilnic câte un fruct!

Azi am vrut doar să nu risipesc cele două fructe din cele șase cumpărate la preț bun, fiind deja coapte, împreună cu cel din coșul cu fructe, copt pe jumătate, de bună voie și nesilit de nimeni.

Rețeta de sos de avocado cu usturoi începe așa: luați câteva frunze de …leuștean, un avocado, cîte o lingură de ulei de măsline, de smântână, de mascarpone ..le .zdrobim, le amestecăm și chiar când intenționam să fac reclamații că s-a furat usturoiul, la sfârșit a pomenit și de el!

După mine, ”expert” cum sunt, aș fi început cu usturoiul și aș fi lăsat leușteanul la sfârșit. Nu cred că din cauza asta se strică rețeta, dar contează la impresia artistică.

Ca de obicei, am citit, am vizionat și am făcut cum am crezut. Miezul mărunțit de la trei avocado , 150 de grame brânză topită cu ierburi ( Milkeria), 3 căței de usturoi zdrobiți cu obiectul acela de la Ikea, un strop de sare se amestecă bine, până ce obținem o pastă cremoasă, frumoasă și savuroasă…și poftă bună! Dacă v-a plăcut…subscribe și LIKE!