Etichete

, ,


Hai să mai schimb rutina, dacă tot m-a sfătuit o voce suavă de la nu mai știu care post de televiziune. Pentru început mi-am propus o incursiune în subconșțient, cică acolo hibernează talentul meu de mare bucătar șef.

M-am concentrat un pic, apoi l-am pus pe pilotul automat, ia, arată-ne ce știi!

În câteva secunde pilotul s-a pus în mișcare. Cămara, frigiderul, iar cămara….scoate un cuțit din sertar, m-aș fi panicat dacă n-aș fi fost pe pilot automat. Așa am rămas calmă, neștiind ce se întâmplă.

Cutia mare de înghețată cu vanilie Bourbon a fost desfăcută cu dibăcie de robot, eu m-aș fi chinuit destul de mult încercând să o desfac. Aici avea nevoie de cuțit..a tăiat încuietoarea, a desfăcut capacul, a scos câte o lingură mare de înghețată, una de persoană, apoi de parcă l-ar fi înghiontit cineva, a zis trei linguri mari de persoană.

Le-a așezat în paharele speciale cu picior, a scos cutia cu Amigo, cât ai zice pește a desfăcut capacul cutiei de tinichea, a scos o linguriță de ness caffe, cu atenție și îngrijorare a presărat -o peste globurile de înghețată din paharul special. La fel a procedat cu fiecare bol, apoi s-a gândit un pic și a zis, așa cum a văzut la ”bine ați venbit în bucătăria mea”.

Trebuie să lași omuluii posibilitatea de a alege. Drept să spun pe mine asta mă pune în mare încurcătură. Mi-e imposibil să mă decid. Așa se face că trebuie să iau porție dublă! Uneori, doar uneori!

Pilotul a venit cu variante: peste înghețată și ness punem un derdeluș de frișcă neindulcită, sprayul italian de preferință, iar în vârf o zmeură, pentru culoare locală.

A doua variantă, punem o jumătate de caisă în bol, apoi înghețata, o linguriță de dulceață de caise, doza de frișcă, sirop de zmeură și o idee de ness, dar merge și fără.

Asta e un fel de Melba, dar am văzut că se poartă surprizele!

Deodată m-am auzit vorbind: v-am prezentat cea mai simplă rețetă de înghețată, gata în trei minute. Prima condiție să aveți înghețată în congelator și celelalte ingrediente în cămară. În rest e floare la ureche!

Poftă bună!

PS. Paharul nu e bol, conținutul nu se potrivește cu descrierea, dar e absolut delicios! Credeți-mă!