Etichete

,


Costumat în roșu aprins, cu gentoiul pe umăr, instalatorul autorizat anunță scopul vizitei: Verificarea instalației de gaze naturale. Judecând după tonul său autoritar, e clar, nu acceptă refuzul.

Verifică aragazul, e aproape nefolosit, avem totul pe curent, dar omul își încearcă norocul. Își aruncă tot arsenalul de argumente în joc, cifre, amenințări voalate, șantaj ușor, apoi ca o domnișoară de pansion, supărat își adună jucăriile și dă să plece.

Din ușă mai face o încercare. Sună un prieten. Evident nici ăla nu știe mai multe, dar scade măcar prețul. Disperat rău instalatorul autorizat, nu vrea să plece cu treaba nerezolvată.

Convenim că face verificarea contorului pentru două apartamente – de fapt doar pentru asta ar trebui plătită o taxă de 180 de lei. Schimbă sigiliul și după încă un telefon, taxa crește cu 5 lei, dar măcar își ia înapoi coala de A4 prin care m-ar fi anunțat că nu m-a găsit acasă și să-l sun ca să vină la verificat aragaz! (Noaptea minții!)

Se instalează la masa din bucătărie, butonează o tabletă, apoi scoate pe o mini imprimantă trei fâșii de peste un metru, alte câteva fâșii mai mici, toate în trei exemplare ….Semnez ca ofițerul, ce aș putea să fac?

Le separă, le capsează, și le pune în geantă…Dacă nu vreți să le duceți la asociație…asta e! Eu pot să le pun la cutia de scrisori, dacă au, dar dacă se pierde…

”Nu e firma mea”, spunea. A repetat de atâtea ori, nu aveam cum să uit. Și am mai reținut ceva: acest colos irosește hârtia, pentru că ”așa cere legea” ca să fie acoperiți de hârtii, păstrate 5 ani la arhivă…

Suntem la ani lumină de lumea civilizată!

Celor care vor detalii: Omul vine neanunțat, deși are un salariu decent, n-ar refuza un chilipir, chiar dacă se acoperă cu legea, nu s-ar feri de o mică ilegalitate, chiar dacă nu ne jucăm cu gazul…ar risca, dar evită să-și ducă treaba până la capăt, că după ora 17…e în afara programului. Iar textul de pe coala A4 e redactat la persoana a II-a singular, adică mă ia la per tu! Știu…nu e o jignire. Vrea să-mi arate că ei sunt pentru noi, stimații clienți…

Vai de țărișoara noastră!