Etichete
Lângă catedrala ortodoxă, în urmă cu un deceniu a fost inaugurat un teren de joacă sau parc pentru copii. În apropiere fiind și o școală generală (gimnaziu), nu e de mirare că parcul era plin de copii, mămici și bunici. Anii au trecut și după perioada de tristă amintire, iată că i-a venit rândul parcului ca să beneficieze de o reabilitare!
Împrejmuit cu gărduleț multicolor, cu alei pavate cu ”pișcoturi”, (specialitate locală postdecembristă,) bănci solide, serioase, copăcei pe marginea aleilor, multe leagăne adecvate celor mici și mai măricei, cățărătoare, tobogane colorate, frumoase. Spațiul printre alei, pe lângă leagăne era acoperit cu covor roșu cauciucat pentru a feri copiii de șocul unei căzături accidentale din leagăne. Nu lipseau nici coșurile de gunoi, acel obiect pe cale de dispariție din peisajul stradal în care cei educați aruncă ambalajul dulciurilor, ca să dăm un exemplu.
Recunosc că nu am văzut să fi fost o echipă de tăietori de panglici la parcul reabilitat, dar având porțile deschise, bănuiesc că a fost dat în folosință.

După o aversă anunțată, în ultimele zile de vacanță, parcul pare părăsit. Fără bănci sub copăcei, cu mult pietriș și o tentativă de spațiu verde printre alei, fără covor cauciucat, …dar cu gunoiul aruncat pe lângă gard.


Se poartă stilul minimalist sau n-am înțeles eu bine stadiul lucrărilor?

Dupa mine pot fi mai multe explicatii (ramanand sa luati varianta care vi se pare cea mai apropiata de realitate): 1) Edilii n-au bani si au ajuns la solutia aceasta; 2) Firma care a castigat executarea lucrarilor si-a terminat treaba si a plecat de acolo. Aici sunt doua variante, dupa mine: a) atat a fost trecut in Deviz de catre Edili sau b) a „mancat” toti banii alocati pe lucrare si-au cerut altii, iar Edilii nu i-au dat altii pe motiv ca nu mai au nici ei; 3) In cazul bancilor, ar fi doua variante dupa mine: a) au fost aduse bancile, dar au fost furate de unii „isteti” pentru folos propriu sau b) au fost luate inapoi de Edili la cererea „populatie din zana” care nu se puteau odihni din cauza galagiei facute de copii (ziua) si unii „tinerii” noaptea (dar, daca faceau un gard de cca 2.00m inaltime de jur imprejumul terenului acela si amplasau o ghereta de paza cu paznicul respectiv – intre ora 08.00-20.00, platit din banii stransi din impozitele platite de la cei din aceasta comunitate si incuia parcul, iar Politia Comunitara isi treceau in sarcini si verificarea Parcului pe timpul noptii). Obs. In Bucuresti asa s-au reparat Parcurile dintre blocuri si s-au intretinut (inclusiv acoperirea cu cauciuc a aleilor si nisipul cu care se joaca cei mai mici copii de cativa anisori). Binenteles se pot gasi si alte cauze pentru care spatiile de joaca ale copiilor nu mai sunt conforme cu Legea, dar cine se mai impiedica de de ea …
Am înțeles! Gard de 2m ar fi ceva monstruos! Un deceniu a rezistat parcul așa cum l-am descris, nu a fost nicio problemă. E posibil ca acesta să fie noul trend! Vom vedea!