Etichete

, , , ,


Lângă catedrala ortodoxă, în urmă cu un deceniu a fost inaugurat un teren de joacă sau parc pentru copii. În apropiere fiind și o școală generală (gimnaziu), nu e de mirare că parcul era plin de copii, mămici și bunici. Anii au trecut și după perioada de tristă amintire, iată că i-a venit rândul parcului ca să beneficieze de o reabilitare!

Împrejmuit cu gărduleț multicolor, cu alei pavate cu ”pișcoturi”, (specialitate locală postdecembristă,) bănci solide, serioase, copăcei pe marginea aleilor, multe leagăne adecvate celor mici și mai măricei, cățărătoare, tobogane colorate, frumoase. Spațiul printre alei, pe lângă leagăne era acoperit cu covor roșu cauciucat pentru a feri copiii de șocul unei căzături accidentale din leagăne. Nu lipseau nici coșurile de gunoi, acel obiect pe cale de dispariție din peisajul stradal în care cei educați aruncă ambalajul dulciurilor, ca să dăm un exemplu.

Recunosc că nu am văzut să fi fost o echipă de tăietori de panglici la parcul reabilitat, dar având porțile deschise, bănuiesc că a fost dat în folosință.

coșul de gunoi pe cale de dispaiție

După o aversă anunțată, în ultimele zile de vacanță, parcul pare părăsit. Fără bănci sub copăcei, cu mult pietriș și o tentativă de spațiu verde printre alei, fără covor cauciucat, …dar cu gunoiul aruncat pe lângă gard.

pietriș în loc de covor cauciucat
unde sunt băncile?

Se poartă stilul minimalist sau n-am înțeles eu bine stadiul lucrărilor?

Așa arăta pe vremuri!