Etichete

, , ,


La prima oră, să-ți pice ochii pe un astfel de titlu…cu răzbel la graniță, cu tot felul de știri, știți voi de care…îți cam sare somnul. Citesc tot titlul, kilometric și prăpăstios. Nimeni nu scapă!

Reiau: recent au fost anunțate unele prevederi, potrivit cărora CEVA e obligatoriu în toată România, până-n ultima zi a anului curent. Locuitorilor de la BLOC se dau amenzi de o mie de lei, dacă nu fac asta. Decizia momentului atinge milioane de români. Pe scurt: nimeni nu scapă!

Am impresia că autorul știe că abia m-am trezit, poate nu mi-am băut cafeaua, așa că reia povestea din titlu: amenda, statul la bloc, și explicația: finalul anului adică 31 decembrie! Wao!

Crezând că m-a fiert destul, mai scapă un amănunt: este vorba de locuitori la bloc care folosesc sistemul de încălzire centralizat. Ei au o obligație importantă!

Prevederile devin lege, termenul limită e prima zi a anului și în sfârșit aflu că toate apartamentele din România trebuie să aibă contoare individuale de energie termică și de apă caldă!

Reluăm data, noaptea de revelion, ca să fim exacți, amenda și că treaba e oficială!

Urmează momentul culminant: ”Practic…- ați ghicit – reluăm, ordonanța publicată în Monitorul Oficial, data limită, toți românii, contoare, că de nu, amendă de…sute de lei!

Reluăm: data, toate apartamentele, contor sau repartitor, termen, dacă nu, amendă între 500 și 1000 de lei.

Fragmentul din Monitorul Oficial vine să întărească textul de mai sus. Apoi continuă cu o nouă prevedere, cei care au deja repartitoare, în decurs de patru ani trebuie să le schimbe cu altele moderne, care pot fi citite de la distanță!

Dincolo de știrea asta scrisă la normă, ca la fabrica de șuruburi, ceva îmi spune că repartitoarele astea deși nu sunt decât apă de ploaie, aduc niște bani frumoși unor firme agreate!