Etichete

, , , , , ,


Ar mai fi luat o felie din tortul ei preferat, dar nu mai intra nici măcar o firimitură! Două felii generoase s-au dus cât ai zice pește după preparatele unul mai gustos decât celălalt de pe masa festivă. Musafirii au plecat, sărbătoritul s-a retras la el în cameră.

Stătea cu coatele pe masă, peste ruinele culinare. Telefonul pus pe ”mute” n-a mai trimis nici un semnal. Cu câteva zile în urmă, speranța revederii cu ”marele El” i-a dat aripi. După o călătorie cu trenul, într-o cușetă confortabilă, străbătând țară după țară, în cele din urmă a ajuns la destinație. Tatăl copiilor ei o aștepta în gară. Relația dintre ei ajunsă în stadiul de mămăligă reîncălzită, dădea ușoare semne de îmbunătățire.

”Vii să mă iei de la gară?” l- a întrebat înainte de a lua trenul de întoarcere.

”Vin dacă îmi aduci și mie ceva! i-a răspuns sărbătoritul, obișnuit că fără șantaj nu prea obține nimic. Nici măcar de ziua lui de naștere. De data asta sărbătorea un număr rotund de ani, avea deja o vârstă frtumoasă.

Sper că n-am uitat rucsacul!- i-a trecut prin cap femeii, apoi s-a strâmbat a lehamite. Ce mai contează! Că doar am ajuns acasă!

Coafată, machiată, îmbrăcată în cele mai noi haine cumpărate în țări străine, privea în gol. Nu era ziua ei, dar nu se putea abține de a mai derula încă odată filmul vieții. Nemulțumirea ei creștea la fiecare nou episod ce-i venea în minte.

-Dacă nu mă sună, ducă-se – n pustii! – a șuierat printre dinți, măturând telefonul de pe masă.

-Auzi acolo! Nevastă-sa a șters toate numerele de pe telefonul lui? Bine că i-a lăsat pagina de socializare! Deșteaptă femeie!

Sărbătoritul sforăia într-un fotoliu cu telecomanda în mână. Frumoasa vârstă i-a scurtat programul!

Telefonul aterizând cu un zgomot surd pe covorul oriental a început să vibreze.

(ficțiune)