Strigăte și uși trântite. Trezită din somn, cu greu a realizat unde se află și ce se întâmplă. I-a luat câteva minute până s-a dezmeticit, abia realizând că trenul nu o mai leagănă, deși se afla în aceeași cușetă confortabilă în care se instalase la plecare.

Păstrați-vă calmul! Rămâneți în cabine și închideți ușile! Situația e sub control! – se auzea vocea din difuzorul gării. A ridicat un colț al perdelei și a privit peronul plin de polițiști și jandarmi. Alergau aparent haotic, în jurul vagoanelor și printre pasagerii care priveau îngroziți agitația. O femeie plângea, strângându-și la piept copilul. Alta se ruga schițând semnul crucii.

Vocea din difuzor în zadar continuă ca să-i îndemne pe pasageri la calm, panica se instalase deja. Să vezi o astfel de desfășurare de forțe, trezită din somn…nu-i un vis de fată!

Din frânturi de discuții a înțeles în cele din urmă că niște imigranți au reușit să pătrundă în tren și se află baricadați într-un compartiment.

Polițiștii forțează ușile strigând somațiile pe un ton de intimidare, reușind să strice încuietorile.

Un tip înalt, probabil baschetbalist cu bicepșii bine lucrați, îi înhață pe cei doi imigranți, niște copii flămânzi și palizi, ca să-i predea polițiștilor.

Acțiunea s-a terminat cu succes- se aude vocea din difuzorul gării. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim călătorie plăcută!

În mai puțin de o oră, avea să ajungă la destinație.

(FICȚIUNE)