Etichete

, , ,


Trecând cu mașina pe o străduță paralelă cu bulevardul, mi-a atras atenția o expoziție de pubele și saci colorați, așezați pe marginea trotuarului. Auzisem de reluarea – pentru nu știu a câta oară- a colectării selective a deșeurilor. Despre asta ar fi vorba, însă culorile etalate nu-mi pot da vreun indiciu.

Bănuiesc că nu sunt singura care n-a înțeles mare lucru din ”graficul lunar de colectare și transport a deșeurilor” , dovadă expoziția de pe străzi.

Graficul, un tabel multicolor, împărțit pe săptămâni, zile și ”activitate de colectare”, separat pentru ”gospodării individuale” și separat pentru ”puncte de colectare plurifamiliare”și separat pentru instituții publice.

De ce nu ar fi destul cuvântul ”colectare”? Nu se înțelege că e o acțiune? O activitate?

”Punctele de colectare plurifamiliare”- ar putea fi tomberonul de la blocurile din cartier? Șchioapătă explicația, pentru că nu prea sunt containere colorate la ”căsuțele” unde stau containerele, iar la cele îngropate chiar nu putem ghici culoarea!

Revenim la graficul din care aflăm că:

Deșeurile sunt de două feluri. ”rezidual” și ”biodegradabil”. Dacă e Marți, e rezidual, dar și biodegradabil, dar numai de la ”punctele plurifamiliare”, După biodegradabile de la individuale se vine Miercuri. Culorile containerelor? Primele două variante culoare indecisă, bio individual pare să fie container maro deschis.

Pentru plastic și metal -galben. Hârtie și carton: albastru deschis. Sticla: container verde.

Deșeurile din parcuri, piețe, instituții publice: gri deschis pe grafic.

Se colectează în zile diferite, săptămânal unele, zilnic altele….sau deocamdată nu. Pentru că nu are cine să le adune.

Un subiect murdar. Pute!

Sursa foto: Facebook Kodok Marton