Săptămâna trecută a debutat cu știrea ce anunța dispariția unei minore, urmată de încă una, trasă aproape la indigo. Minore, eleve la aceeași școală, ambele de 13 ani, ambele fiind instituționalizate la o casă de tip familial din aceeași localitate. Ambele au plecat de la școală fără bilet de voie și nu s-au mai întors, fiind căutate de polițiști.

Ambele brunete, cu ochi căprui, îmbrăcate cu blugi și geacă. Echipament specific tuturor dispăruților.

Ciudat mi se pare faptul că fetele pleacă pe 28 noiembrie, într-o zi de luni, de la școală și dispariția lor e ținută sub tăcere în casa aceea de tip familial.

Trec zile după zile și când se face săptămâna, pe 5 decembrie poliția primește acordul de mediatizare.

Miercuri, după 9 zile, vine știrea că una dintre ele a fost depistată în București și nu a fost victima vreunei infracțiuni.”

Mai trec câteva zile și duminică, după 12 zile, vine a doua știre că și cealaltă ”minoră s-a întors la domiciliu și nu a fost victima vreunei infracțiuni.”

Au plecat împreună? Cum poate ajunge o minoră la București? Cum poate rezista în nopțile reci de decembrie? De ce nu a fost mediatizată dispariția lor, decât la o săptămână de la plecarea lor de la școală? Poate că mediatizarea imediată ar fi ajutat la depistarea lor grabnică!