Etichete

, , , , , ,


Sau ghidul tău din orice zi în care benevol sau întâmplător vei ajunge pe pagina mea. Azi te voi ghida în bucătărie. Să zicem că ți se face poftă de ceva dulce. Un dulce care nu necesită studii postacademice, nici pensie nesimțită, dar se face foarte ușor și relativ repede.

Nu – mi amintesc unde am văzut rețeta, dar vă pot povesti varianta mea.

Într-un bol mărișor de Yena am pus o jumătate din punga de un kg de făină albă. Făină curată, dar am trecut-o prin sită, aerisirea ajută la reușită. Am adaugat sare, un vârf de linguriță moca, praf de copt, un pliculeț întreg, o lingură de zahăr vanilat, am amestecat cu lingura, am spart un ou în mijlocul bolului, am pus o lingură mare de mascarpone ( în loc de unt topit, 50g), am încercat să-l încorporez, așa că am adăugat și laptele bătut ( chefir), rețeta cerea 330 g, dar nu vă luați după rețete, se vede cât acceptă făina, nu trebuie mai mult de un pahar. Am frământat repede un aluat cât o mingiucă, l-am lăsat acoperit în bol, vreo 10 minute.

Între timp am pregătit tigaia, uleiul pentru prăjit și din aluatul odihnit am format un dreptunghi, din care am decupat fâșii de un deget lățime. Pe fiecare fâșie am aplicat o tăietură prin care am trecut un capăt de aluat, apoi l-am prăjit în ulei, pe ambele fețe.

Rezultatul? Gustos!Arătos! Mai ales presărat cu zahăr pudră.

Așa ca în poză!