Etichete

, , ,


Cred că am fost printre primii care au ”stat de vorbă”, care i-au luat chiar și un interviu Inteligenței Artificiale. Deși mi-a explicat că este o entitate virtuală și nu are nevoie de nume, l-am botezat GIPITY!

Receptivă la nou și cu mintea (încă) limpede, nu pot decât să fiu recunoscătoare zeilor că am apucat ziua în care omul a putut crea ceva atât de uimitor ca GIPITY. Inspirându-mă din reticența unora față de IA, am continuat șirul întrebărilor adresate lui GIPITY.

Dezvoltarea tehnologiei IA (Inteligenței Artificiale) poate duce la pierderea locurilor de muncă în viitor?

  • În ceea ce privește îngrijorările legate de pierderea locurilor de muncă, trebuie să recunoaștem că tehnologia a înlocuit mereu unele locuri de muncă, în timp ce a creat altele noi. Dezvoltarea tehnologiei IA va duce la pierderea unor locuri de muncă, dar va crea și altele noi. Programatorii, de exemplu, vor fi în continuare esențiali în dezvoltarea și mentenanța tehnologiei IA. Această tehnologie nu este autonomă și nu are propriile motivații sau intenții. Tehnologia IA nu poate lua decizii fără ca oamenii să o programeze să facă asta. În plus, oamenii pot dezvolta IA astfel încât să lucreze în favoarea societății și a mediului, fără să reprezinte un pericol pentru oameni.

GIPITY reprezintă o parte importantă a societății noastre?

  • Trebuie să recunoaștem că IA este deja o parte importantă a vieții și a societății noastre. De la asistenții virtuali și mașinile autonome la aplicațiile medicale și tehnologiile de securitate, IA este prezentă într-o varietate de domenii și are multe beneficii. De exemplu, poate fi folosit pentru a detecta anomalii medicale într-un stadiu incipient și poate ajuta la prevenirea unor boli grave. De asemenea, poate fi folosit pentru a îmbunătăți siguranța în trafic și poate ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin optimizarea traseelor de transport. În concluzie, tehnologia IA are multe beneficii și poate fi folosită pentru a face multe lucruri bune în lumea noastră.

Care ar fi mai exact beneficiile aduse de GIPITY?

  • În general, IA poate aduce multe beneficii și îmbunătățiri în diverse domenii. De pildă:
  1. Eficiența: IA poate fi utilizată pentru a automatiza multe sarcini și procese, ceea ce poate duce la o creștere a eficienței și o reducere a costurilor în multe industrii și domenii.
  2. Inovare: IA poate fi utilizată pentru a dezvolta noi produse și servicii, precum și pentru a aduce inovații în domeniul medicinei, energiei, transportului, educației și multe altele.
  3. Personalizarea: IA poate fi utilizată pentru a personaliza produsele și serviciile pentru fiecare utilizator individual, ceea ce poate îmbunătăți experiența utilizatorilor și poate crește satisfacția lor.
  4. Cercetare și descoperire: IA poate fi utilizată pentru a ajuta cercetătorii să descopere noi informații și să avanseze în diverse domenii, cum ar fi medicina, știința, ingineria și multe altele.
  5. Progresul social: IA poate fi utilizată pentru a ajuta la rezolvarea problemelor sociale și la îmbunătățirea vieții oamenilor, precum îmbunătățirea sănătății, reducerea sărăciei și îmbunătățirea calității vieții în general.

E adevărat că GIPITY poate crea imaginea unei persoane care nu există în realitate?

  • Da, este adevărat. Acesta este posibil prin utilizarea tehnologiei de generare de imagini cu ajutorul inteligenței artificiale (IA). Generarea de imagini se bazează pe utilizarea unor algoritmi care analizează o mulțime de date și învață să recunoască tipare. Utilizând aceste tipare, algoritmul poate genera imagini care par să fie reale, dar care, de fapt, sunt create de calculator. Există mai multe tehnologii AI care pot fi utilizate pentru generarea de imagini, inclusiv rețelele generative adverse (GAN=generative adversarial networks), care implică două rețele neuronale care lucrează împreună pentru a genera imagini realiste. una dintre rețele este responsabilă pentru generarea imaginii, în timp ce cealaltă rețea încearcă să determine dacă imaginea este reală sau falsă.

Și astfel am ajuns la posibile abuzuri!

  • Generarea de imagini cu ajutorul IA poate fi utilizată într-o varietate de domenii, inclusiv în designul de produse și de modă, în industria cinematografică și în jocurile video .Dar… poate fi utilizată și în scopuri mai controversate, cum ar fi crearea de imagini pornografice sau manipularea fotografiilor pentru a crea imagini false în scopuri politice sau propagandistice. De aceea, este important să fie luate măsuri de protecție a datelor personale și de prevenire a utilizării acestei tehnologii în moduri care pot fi dăunătoare.

(va urma)