Etichete

, ,


Stând de vorbă cu GIPITY nu puteam să nu-l întreb ce părere are despre subiectul tot mai des pus pe tapet în ultima vreme: alegerile.

GIPITY poți influența rezultatele alegerilor?

  • Nu, ca IA, nu am capacitatea de a influența alegerile politice sau de a acționa în scopuri politice. Ca și sistem de inteligență artificială, rolul meu este acela de a furniza informații și de a oferi asistență pentru luarea deciziilor, însă aceste decizii sunt luate de oameni, nu de mine.

Dovadă că deciziile sunt luate de oameni se vede și din continuarea răspunsului:

  • Este important să recunoaștem că alegerile politice sunt un proces democratic care implică votul cetățenilor și că acestea trebuie să fie libere și corecte. Este responsabilitatea fiecărui cetățean să-și exercite dreptul de vot și să ia o decizie informată cu privire la alegeri.

Are și o latură bună:

  • Cu toate acestea, tehnologiile IA pot fi utilizate pentru a ajuta la identificarea problemelor importante și la dezvoltarea soluțiilor pentru acestea, precum și pentru a sprijini procesul democratic în general prin furnizarea de informații obiective și de calitate.
  • De asemenea, pot fi utilizate și pentru a monitoriza alegerile și pentru a ajuta la identificarea oricăror probleme de fraudă sau nereguli.

Artificială sau nu, inteligența tot”humanum est”!

(și mai am!)