Etichete

, , , , ,


Știu că e prea repede, după atâtea sărbători, dar nu mă pot abține să nu vă explic și vouă cum se face un Tiramisu gustos și extrem de simplu.

Mai știu și că filmările sunt la modă, că nu prea are lumea nici chef și nici răbdare să buchisească textele, dovadă că nu vă călcați în picioare pe blogul meu! Glumesc!

E drept că blogul are un conținut atât de diversificat și vast cum numai la o cafea poate fi discutat. Dacă ați ajuns până aici, meritați rețeta!

Iată ingredientele:

  • 2 pachete de pișcoturi, 1 cutie de Mascarpone 200g, 1 cutie de iaurt grecesc 140g, 2 linguri mari de zahăr pudră, 1 gălbenuș de ou, 1 lingură de pudră de cacao, 2 porții de cafea neagră.

Bucățile de pișcoturi dintr-un pachet le trecem în mare viteză prin cafeaua rece, le așezăm pe o tavă. Punem un strat de cremă peste ele. Crema am obținut-o astfel: într-un bol am amestecat mascarpone, gălbenușul, zahărul și iaurtul, în doi timpi și patru mișcări.

Am procedat la fel cu al doilea pachet de pișcoturi, le-am așezat pe stratul de cremă, am dat încă un strat de cremă și am presărat pudră de cacao peste ele.

În funcție de mărimea tăvii se poate înălța un Tiramisu de 2 sau 3 etaje! Indiferent de înălțime, Tiramisu garantat va fi la …înălțime!